16:15 04.02.2020

Кабмін пропонує ВР повністю заборонити приватизацію "Енергоатому", "Укренерго", "Укргідроенерго" і МГУ

2 хв читати
Кабмін пропонує ВР повністю заборонити приватизацію "Енергоатому", "Укренерго", "Укргідроенерго" і МГУ

Перелік енергетичних об'єктів, 100% частки корпоративних прав у яких має, згідно із законопроектом №2831, зберігатися за державою, містить НАЕК "Енергоатом", ПрАТ "Укргідроенерго", НЕК "Укренерго", а також АТ "Магістральні газопроводи України" (МГУ).

Відповідний список оприлюднено на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

У список повністю заборонених до приватизації об'єктів також пропонується включити ДП "Оператор ринку" і ДП "Гарантований покупець", які у 2019 році створив Кабінет Міністрів із метою забезпечення роботи нового ринку електричної енергії. Крім того, до переліку увійшли підприємства, пов'язані з атомною енергетикою та поводженням з радіоактивними відходами: ДСП "Об'єднання "Радон", ДСП "Центральне підприємство по поводженню з радіоактивними відходами", ДСП "Чорнобильська АЕС", ДП "Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки" та ін.

Як зазначається на сайті Міністерства розвитку економіки, урядовий законопроект передбачає три групи заборонених до приватизації об'єктів. У першій - акціонерні товариства, в статутному капіталі яких частка корпоративних прав, що належать державі, не може бути меншою ніж 50% + 1 акція і не підлягає приватизації. У другій - акціонерні товариства, в яких частка належать державі корпоративних прав становить 100%, у третій - об'єкти культури та спорту.

При цьому ПАТ "Укрнафта", АТ "Укргазвидобування", АТ "Укртранснафта", АТ "Укртрансгаз", АТ "Чорноморнафтогаз" в жодному з позначених переліків не фігурують. Раніше передбачалося збереження за державою щонайменше 50% акцій ПАТ "НАК "Нафтогаз України", АТ "Магістральні газопроводи України", АТ "Укртрансгаз", ПАТ "Укрнафта", АТ "Укргазвидобування", АТ "Укртранснафта", АТ "Чорноморнафтогаз".

НАК "Нафтогаз України", як повідомлялося, входить до першого списку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА