19:24 04.02.2020

Конкурсна комісія отримала шість заявок на участь у трьох УРП-конкурсах

2 хв читати
Конкурсна комісія отримала шість заявок на участь у трьох УРП-конкурсах

Міжвідомча комісія з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції (УРП) отримала шість заявок на участь у конкурсах на розробку на підставі УРП Грунівскої, Охтирської, Ічнянської ділянок, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Так, спільну заявку щодо Грунівскої ділянки (Сумська та Полтавська обл.) подали державне "Укргазвидобування" (УГВ) і канадська Vermilion. Крім того, на розробку цієї ділянки претендує нідерландська EP Ukraine BV, підконтрольна чеській EPH Group зі словацьким оператором Nafta.

Щодо Охтирської ділянки (Сумська, Полтавська та Харківська обл.) УГВ і Vermilion також подали спільну заявку. Крім них у цьому УРП-конкурсі беруть участь "Нафтогазенергія" (ДТЕК) і EP Ukraine BV.

На конкурс щодо Ічнянської (Чернігівська обл.) ділянки подалася одна компанія - York Energy Holdings Limited (Велика Британія), що є "дочкою" американської Alpha Energy.

Як повідомлялося, конкурси щодо Грунівскої, Охтирської, Ічнянської вуглеводневих ділянок було оголошено на початку серпня 2019 року. Спочатку планувалося, що заявки на участь прийматимуться протягом трьох місяців. Однак у жовтні уряд ухвалив рішення про продовження терміну прийому документів до 4 лютого 2020 року.

Площа Грунівскої ділянки становить 1,083 тис. кв. км, Охтирської - 672 кв. км, Ічнянської - 2,086 тис. кв. км. Згідно з умовами конкурсної документації, затвердженими наприкінці 2018 року, щодо першої та другої ділянки, переможці матимуть протягом першого етапу геологорозвідувальних робіт (перші п'ять років) забезпечити буріння щонайменше двох розвідувальних свердловин і проведення 3D-сейсміки. Учасник, який отримав перемогу в конкурсі щодо третьої ділянки, - буріння щонайменше трьох свердловин і проведення 3D-сейсміки.

Мінімальний обсяг інвестицій щодо Грунівскої та Охтирської ділянок становить по 500 млн грн, щодо Ічнянської - 900 млн грн.

Термін дії УРП - 50 років. Частка держави у прибутковій продукції має становити щонайменше 11% її загального обсягу, максимальна частка компенсаційної продукції, за рахунок якої інвестору буде компенсовано його витрати, дорівнює 70% загального обсягу виробництва (до повного відшкодування витрат інвестора).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА