12:47 05.02.2020

"Укртрансгаз" звернувся до РНБО через арешт рахунків і майна компанії

3 хв читати
"Укртрансгаз" звернувся до РНБО через арешт рахунків і майна компанії

АТ "Укртрансгаз" (УТГ), яке після 1 січня 2020 року виконує функцію оператора підземних сховищ природного газу, звернулося до Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) через арешт рахунків компанії приватним виконавцем у справі із ПрАТ "Укренергозбут", повідомила прес-служба компанії.

"Укртрансгаз" звертається до РНБО з проханням захистити права підприємства і не допустити незаконного виведення коштів і відчуження майна", - зазначено в повідомленні компанії.

Там нагадали, що арешт усіх рахунків і активів підприємства за рішенням суду, яке в компанії вважають неправомірним, унеможливлює стійку роботу УТГ і створює ризики безпечному функціонуванню газотранспортної системи України.

"Арешти всіх рахунків підприємства, його рухомого та нерухомого майна ставлять під загрозу забезпечення надійного функціонування підземних газосховищ в розпал опалювального сезону. Крім того, згідно з укладеними договорами з ТОВ "Оператор ГТС України", структурні підрозділи "Укртрансгазу" надають послуги ремонту та технічного обслуговування магістральних газопроводів, обладнання газоперекачувальних агрегатів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 22 січня 2020 року "Укртрансгаз" заявив про арешт всього майна підприємства, а також коштів на його рахунках на виконання рішення Арбітражного суду Києва у справі про постачання газу споживачам ЗАТ "Укренергозбут". Згідно з інформацією УТГ, суд 12 липня 2000 року своїм рішенням (№17/32) зобов'язав компанію поставити 305 млн куб. м природного газу споживачам "Укренергозбуту". При цьому вартість природного газу тоді не було наведено в рішенні. З того часу позивач протягом багатьох років не займався стягненням. У 2018 році вже ПрАТ "Укренергозбут" отримало дублікат рішення наказу Арбітражного суду від 21 березня 2007 року у справі №17/32, після чого продало ТОВ "Фінансова компанія "Фін-Інвест" право вимоги зобов'язань УТГ з постачання газу. "Фін-Інвест", у свою чергу, 9 січня 2020 року отримала від Господарського суду Києва рішення, яким було змінено спосіб і порядок виконання рішення Арбітражного суду від 12 липня 2000 року.

15 січня 2020 року приватний виконавець Пишний відкрив провадження зі стягнення коштів з "Укртрансгазу" на користь "Фінансової компанії "Фін-Інвест".

ТОВ "Фінансову компанію "Фін-Інвест", згідно з даними в Єдиному державному реєстрі, було засновано в грудні 2018 року. Кінцевим бенефіціарним власником є Сергій Дмітрієв. Серед зазначених видів діяльності компанії - фінансовий лізинг, інші види кредитування. Як основний вид діяльності визначено надання фінансових послуг (крім страхування та пенсійного забезпечення). Статутний капітал - 5,050 млн грн

ПрАТ "Укренергозбут" було зареєстровано в 1998 році. Кінцевим бенефіціаром є Михайло Камінський. Основний вид діяльності - розподіл газоподібного палива через місцеві (локальні) трубопроводи, серед інших видів діяльності - оптова торгівля твердим, рідким і газоподібним паливом і схожими продуктами, а також діяльність посередників у торгівлі паливом, рудами, металами та промисловими хімічними речовинами. Статутний капітал - 240 тис. грн. За підсумками 2018 року чистий прибуток компанії становив 3,940 млн грн, у 2017 - 739,876 млн грн, у 2016 році компанія отримала чистий збиток у розмірі 61,235 млн грн.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує 12 підземних сховищ газу країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА