15:51 05.02.2020

"Укрзалізниця" та Deutsche Bahn підписали меморандум про можливе стратегічне партнерство

3 хв читати
"Укрзалізниця" та Deutsche Bahn підписали меморандум про можливе стратегічне партнерство

АТ "Укрзалізниця" (УЗ), національний оператор залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG та компанія DB Engineering & Consulting GmbH підписали меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного партнерства з розвитку УЗ.

Підписання документа відбулося в середу в Києві за участю прем'єр-міністра України Олексія Гончарука та члена правління з питань інфраструктури Deutsche Bahn AG Рональда Пофалла, передає кореспондент "Інтерфакс-Україна".

"Ми наголосили, що в рамках нашої співпраці йтиметься насамперед про консалтинг... І ми упевнені в тому, що наша співпраця буде успішною", - зазначив Пофалл під час підписання.

Згідно з текстом меморандуму, "сторони домовилися вивчити та розробити концепцію і план з метою надання DB E&C можливості для отримання УЗ необхідної управлінської та/або технічної підтримки (окрім питань, що стосуються перевезень військового призначення)".

У меморандумі наголошується, що він не містить остаточних умов і всіх питань, щодо яких між компаніями з метою стратегічної співпраці має бути досягнуто згоди.

Водночас, згідно з документом, жодна зі сторін не несе відповідальності за будь-які прямі, опосередковані або наслідкові збитки (втрату прибутку, неможливість використання або втрату бізнес-можливостей).

Меморандум укладено терміном на три роки. Орієнтовний термін стратегічної співпраці - до десяти років.

"На першому етапі йдеться про співпрацю в консультаційному параграфі. Але сподіваємося, що з часом ми прийдемо до глибших форм співпраці... Я сподіваюся, що це стане наступним кроком до побудови надійної співпраці між "Укрзалізницею" та Deutsche Bahn", - заявив Гончарук.

У свою чергу представник Deutsche Bahn зазначив, що німецька компанія пройшла шлях приватизації, що дало їй змогу стати успішним перевізником.

"Ми наголосили, що в рамках нашої співпраці йтиметься насамперед про консалтинг.... Ми упевнені, що ця співпраця відкриє нові перспективи і для вас, і для нас, а також у тому, що наша співпраця буде успішною", - зазначив Поффала.

Зі сторони "Укрзалізниці" меморандум підписали члени правління Желько Марчек і Ремігуш Пашкевич, зі сторони Deutsche Bahn - Рональд Поффала, зі сторони підрозділу Deutsche Bahn компанії DB Engineering & Consulting GmbH - її гендиректор Ніко Георг Варбанофф.

Коментуючи, в чому різниця між меморандумом, підписаним у Давосі, і нинішнім, міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що сьогоднішній документ передбачає конкретніші варіанти взаємодії між компаніями.

"То був більш абстрактний меморандум про наміри, а це - меморандум про взаєморозуміння, що передбачає конкретніші речі", - зазначив він.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України та Deutsche Bahn AG у швейцарському Давосі 22 січня підписали меморандум про взаєморозуміння для подальшої співпраці в транспортній галузі та розвитку АТ "Укрзалізниця". Як наголосив прем'єр-міністр Гончарук, меморандум "не про приватизацію і не про концесію, але про стратегічне партнерство". Він також сказав, що країні потрібна така допомога для поліпшення ситуації на залізниці та реалізації її логістичного потенціалу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА