16:58 05.02.2020

Проблеми хімічної промисловості України обговорили в Офісі президента

2 хв читати
Проблеми хімічної промисловості України обговорили в Офісі президента

В Офісі президента відбулася робоча зустріч радника президента України з питань економіки Олега Устенка з представниками вітчизняної хімічної промисловості, під час якої сторони обговорили стан української хімічної промисловості.

Як повідомляється на сайті Офісу президента в середу, хімічну галузь представляли керівники більшості підприємств хімічної промисловості України, представники профільних організацій та експерти галузі.

"Хімічна промисловість традиційно давала 8-9% ВВП нашої країни. Проте останнім часом вона переживає кризу та спад виробництва через низку негативних факторів. Серед них - конкурентна війна за український ринок з боку іноземного бізнесу", - зазначив Устенко.

Згідно з інформацією, представники хімічних підприємств заявили про готовність перетворити галузь на один з основних драйверів залучення інвестицій, створення нових робочих місць і зростання заробітних плат і закликали державу стати партнером у досягненні амбітних цілей.

Однією з головних тем дискусії стала проблема неконтрольованого імпорту мінеральних добрив з низки держав. Адже наразі це ключовий чинник, що негативно впливає на роботу українських хімічних підприємств та призводить до залежності українського АПК від іноземних мінеральних добрив. Учасники зустрічі наголосили на важливості спеціальних розслідувань щодо імпорту мінеральних добрив в Україну незалежно від країни виробництва, які наразі проводить Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі.

"Сторони дійшли згоди, що вітчизняна хімічна промисловість має бути одним із пріоритетів державної політики, особливо враховуючи той факт, що в Україні очікується ухвалення законопроекту про обіг земель, а сільське господарство нашої країни, за експертними розрахунками, вже у найближчі п’ять років потребуватиме у півтора-два рази більше мінеральних добрив, ніж сьогодні", - йдеться в повідомленні.

За словами українських хіміків, вітчизняні підприємства здатні задовольнити попит на більшість видів мінеральних добрив та суттєво знизити ризики імпортозалежності економіки.

"Враховуючи те, що Україна має одну з найпотужніших виробничих баз у Східній Європі, українська хімічна галузь та вітчизняний АПК мають стати партнерами та за безпосередньої участі держави працювати над зміцненням продовольчої безпеки України", - зазначив Устенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА