19:04 05.02.2020

НБУ в січні збільшив резерви на 3,9% - до $26,3 млрд

2 хв читати
НБУ в січні збільшив резерви на 3,9% - до $26,3 млрд

Міжнародні резерви України в січні 2020 року збільшилися, за попередніми даними, на 3,9% - до $26,293 млрд, повідомляється на сайті Національного банку України (НБУ) в середу.

Згідно з повідомленням, збільшення міжнародних резервів до найвищого рівня з листопада 2012 року зумовлене і успішним розміщенням урядом єврооблігацій, і операціями Нацбанку з управління резервами та на валютному ринку.

Центробанк зазначив, що на динаміку резервів вплинуло розміщення урядом облігацій зовнішньої державної позики на EUR1,25 млрд наприкінці січня. На обслуговування і погашення держборгу в іноземній валюті було спрямовано $656,1 млн, з яких $602,2 млн було сплачено за облігаціями внутрішньої державної позики, уточнив регулятор.

Водночас, незважаючи на певне зниження пропозиції валюти з боку експортерів, через значні обсяги отриманого ними відшкодування ПДВ обсяги купівлі валюти НБУ на міжбанківському валютному ринку перевищили в січні обсяги продажу на $98 млн.

"Національний банк поповнював міжнародні резерви в окремі дні, коли пропозиція валюти була більшою за попит, і загалом купив $348 млн, з яких $248 млн за єдиним курсом і $100 млн - шляхом вибору найкращого курсу. Водночас для згладжування надмірних коливань гривні в бік знецінення Національний банк у січні проводив валютні інтервенції з продажу валюти за єдиним курсом - загалом на $250 млн", - ідеться в повідомленні центробанку.

Нацбанк зазначив, що на розмір міжнародних резервів вплинула також переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості та курсу гривні до іноземних валют). Минулого місяця їх вартість зменшилася на $170,6 млн.

Станом на 1 лютого 2020 року обсяг міжнародних резервів покриває 3,9 місяця майбутнього імпорту - цього достатньо для виконання зобов'язань України та поточних операцій уряду і НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА