07:16 06.02.2020

Гончарук: Україна виграла апеляцію щодо оскарження рішення СОТ про заборону експорту в РФ залізничного обладнання

2 хв читати
Гончарук: Україна виграла апеляцію щодо оскарження рішення СОТ про заборону експорту в РФ залізничного обладнання

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив про те, що Україна виграла апеляцію про оскарження рішення Світової організації торгівлі (СОТ) щодо заборони РФ експорту українських вагонів і залізничного устаткування.

"Україна виграла апеляцію, яка оскаржила рішення СОТ про заборону Росії на імпорт українського залізничного обладнання. Позовні вимоги Росії були повністю відхилені, тоді як 3 із 4 наших вимог були задоволені. Апеляційний орган визнав дискримінаційний характер обмежень імпорту", - написав Гончарук у своєму офіційному акаунті в Твіттері.

Як повідомлялося, Україна подала позов до СОТ у жовтні 2015 року, вважаючи, що Росія з 2013 року необґрунтовано впроваджувала обмеження на постачання українських вагонів, анулюючи відповідні сертифікати. На думку заявника, обмеження стосувалися продукції Крюківського вагонобудівного заводу (Полтавська обл.), Дніпропетровського стрілочного заводу, "Азовзагальмашу" (Донецька обл.) і Харківського машинобудівного заводу "ФЕД", у зв'язку з чим експорт з України товарів "групи 86" (згідно з УКТ ЗЕД) скоротився з $1,7 млрд у 2013 році до $51 млн у січні-липні 2015 року.

Експертна група СОТ наприкінці липня 2018 року відхилила ключові вимоги України у рамках цього спору з РФ, зокрема, відхилила вимогу визнати системність порушень з боку Росії. Однак група погодилася з Україною у тому, що, видавши 14 приписів про припинення сертифікатів відповідності, РФ застосувала дискримінаційні умови доступу до ринку для українських виробників порівняно з російськими та європейськими.

Крім цього, група визнала порушення Росією її зобов'язань, коли вона не визнала сертифікати, видані в інших країнах Митного союзу.

У серпні 2018 року Україна подала апеляцію

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА