12:24 07.02.2020

Верховний Суд розгляне позов Суркісів до НБУ щодо bail-in у ПриватБанку 16 березня

2 хв читати
Верховний Суд розгляне позов Суркісів до НБУ щодо bail-in у ПриватБанку 16 березня

Велика палата Верховного Суду призначила на 16 березня розгляд касаційної скарги Національного банку України (НБУ), Міністерства фінансів і ПриватБанку (Київ) на рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішень НБУ щодо визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами та визнання недійсними договорів обміну їхніх коштів у банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), пізніше викуплені державою за 1 грн, повідомляється на сторінці НБУ у Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, 31 січня Велика палата Верховного Суду відклала на невизначений термін розгляд відповідної касаційної скарги, в зв'язку з клопотанням уряду про заміну в цьому провадженні сторони з Міністерства фінансів на Кабінет Міністрів України.

Наразі Шостий апеляційний адмінсуд, який 19 грудня 2019 року призупинив розгляд скарги на рішення Окружного адміністративного суду, очікує рішення Великої палати Верховного Суду у справі сім'ї Суркісів.

Водночас суддя Господарського суду Києва Людмила Шкурдова 16 жовтня 2019 року призупинила розгляд позову Ігоря Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій ПриватБанку до рішення у справі, яку розглядають у Шостому апеляційному адмінсуді.

ПриватБанк, згідно з наявною інформацією, раніше вже виконав рішення судів першої та апеляційної інстанцій на користь Суркісів, однак для Нацбанку, Мінфіну і банку, крім цих виплат, важливим є питання відстояти законність процедури bail-in, оскільки в разі програшу шляхом сім'ї Суркісів, найімовірніше, підуть інші учасники цієї процедури на загальну суму понад 29 млрд грн.

Окрім цього, визнання її незаконною поставить під питання і всю націоналізацію ПриватБанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА