17:39 10.02.2020

Переможцем тендеру на проектування ЗПС аеропорту в Дніпрі затверджено компанію "Інститут Укрдорпроект"

3 хв читати
Переможцем тендеру на проектування ЗПС аеропорту в Дніпрі затверджено компанію "Інститут Укрдорпроект"

ТОВ "Інститут Укрдорпроект" виграло тендер на послугу проектування нової злітно-посадкової смуги (ЗПС) Міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ", запропонувавши ціну на 1,979 млн грн меншу за очікувану вартість закупівлі, яка становила 26,514 млн грн (із ПДВ).

Як повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України, загалом участь у аукціоні брали чотири компанії. Пропозиції перших двох учасників відхилили замовники на підставі невідповідності поданих документів умовам закупівлі.

"Питання модернізації летовища "Дніпропетровськ" є гостроактуальним для міста-мільйонника Дніпра, густонаселеної області та величезної навколишньої конгломерації. Нам необхідно відкрити небо над Дніпром. На проектування та будівництво аеродрому Міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ" вже передбачено 1,2 млрд грн. Оновлений аеропорт має стати регіональним повітряним хабом і надати зручне авіаційне сполучення. Сьогодні нарешті оголошено переможця на розробку проекту нової злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ". Нова "злітка" має бути надійною, зносостійкою та безпечною, здатною приймати сучасні пасажирські літаки", - наводить прес-служба слова міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Він зазначив, що компанія-переможець підтвердила наявність відповідного досвіду і кваліфікованих виконавців, які можуть забезпечити розробку складного технічного проекту якісно, відповідно до умов технічного завдання на проектування.

Підписання договору відбудеться в термін, визначений законом України "Про державні закупівлі".

Міністерство нагадало, що попередні два тендери на розробку проекту не відбулися через неякісні та не в повному обсязі підготовлені учасниками закупівлі тендерні пропозиції.

ТОВ "Інститут Укрдорпроект" - спеціалізований інститут із проектування доріг, мостів і аеродромних комплексів.

Серед виконаних проектів компанії: розробка експертних пропозицій щодо реконструкції аеродрому КП "Аеропорт Вінниця"; коригування проекту реконструкції Міжнародного аеропорту "Одеса"; реконструкція аеродрому аеропорту Дашогуз; новий аеропортовий комплекс у передмісті м. Туркменабаті; робоча документація для реконструкції аеродромного комплексу КП "Міжнародний аеропорт "Одеса"; розробка пропозицій щодо реконструкції аеропорту ОКП "Аеропорт Суми".

Як повідомлялося, наприкінці січня 2020 року в системі електронних держзакупівель ProZorro з'явилася інформація про те, що ТОВ "Прогресстех-Україна" виграло тендер на послугу проектування нової злітно-посадкової смуги (ЗПС) Міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ", запропонувавши ціну в 12,997 млн грн за очікуваної вартості 26,514 млн грн (з ПДВ).

Загалом участь в аукціоні брали чотири компанії: "Прогресстех-Україна", "Альтіс-Констракшн", "Інститут Укрдорпроект" і ДП "ПівденьдіпроНДІавіапром".

За даними держреєстру фізичних і юридичних осіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром компанії "Прогресстех-Україна" є академік військових наук Росії Володимир Кульчицький - заслужений працівник транспорту Російської Федерації, засновник і голова ради директорів Групи компаній "Прогресстех" - відомої інженерно-сервісної структури в галузі авіабудування і технологій аеропортів із головним офісом у Москві.

Наприкінці грудня 2019 року Кабінет Міністрів України відмовився від фінансування проектування і будівництва аеропорту "Придніпров'я" на користь проектування і будівництва аеропорту "Дніпропетровськ" (обидва Дніпропетровська обл.).

Над проектом аеропорту паралельно працюватимуть облдержадміністрація і приватний інвестор. За держкошти побудують злітно-посадкову смугу завдовжки 3,2 км, оснащену сучасними системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням. Новий міжнародний термінал і VIP-термінал у єдиному комплексі будуватиме українська промислово-фінансова група DCH. Планується, що він матиме високу пропускну спроможність - до 1 тис. осіб/год.

Загальна вартість проекту - 4,8 млрд грн.

Міжнародний аеропорт "Дніпропетровськ" функціонує з 1943 року, самостійним підприємством став лише в 2011 році. Розташований за 5 км на південний схід від Дніпра. Наразі довжина злітно-посадкової смуги (ЗПС) аеропорту становить 2,841 тис. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА