08:45 11.02.2020

Проект бюджету Трампа пропонує виділити близько $ 760 млн на протидію впливу Росії

2 хв читати
Проект бюджету Трампа пропонує виділити близько $ 760 млн на протидію впливу Росії

Проект бюджету адміністрації США на 2021 фінансовий рік передбачає виділення не менше $ 760 млн на допомогу державам Європи, Євразії та Центральної Азії з метою протидії впливу Росії.

"Саме тоді, як американський народ усе ще стикається з загрозою з боку ісламістів і міжнародної злочинності, перед Америкою також постають виклики з боку держав-конкурентів, які відроджуються, включно з Китаєм і Росією", - йдеться в документі, поширеному Білим домом.

Документ передбачає, що $ 763,8 млн підуть на протидію "російському впливу" шляхом нарощування можливостей союзників США в сфері безпеки, захисту їх територіальної цілісності.

Також пропонується, що частина цих коштів піде на підтримку зусиль держав-партнерів з припинення використання російського військового обладнання. Крім того, США мають намір зайнятися усуненням "слабких місць макроекономічного середовища, які намагається експлуатувати Росія, наприклад, - залежність від енергетики і торгівлі".

Крім цього, $ 24 млн пропонується виділити на протидію "російській дезінформації і пропаганді".

Одночасно, проект пропонує виділити $ 1,5 млрд на протидію "китайському шкідливому впливу" і на боротьбу за "безпеку, демократію і економічний ріст" в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також $ 596 млн на дипломатичні ініціативи для підтримки стратегії США в цьому регіоні.

На протидію впливу Ірану проект бюджету пропонує виділити $ 337,5 млн партнерам США на Близькому Сході для протистояння регіональним загрозам, що виникають з боку Тегерана.

Ці пропозиції американської адміністрації містяться в проекті бюджету, розміщеному на сайті Білого дому.

Традиційно американські президенти публікують свої пропозиції щодо бюджету на наступний рік у кінці січня або початку лютого. Потім пропозиції з бюджету надходять в різні комітети Палати представників і Сенату Конгресу США, а також в управління Конгресу США з бюджету, які їх аналізують і приймають законопроекти про фінансування, які відрізняються від пропозицій Білого дому.

Раніше Конгрес вже не погоджувався з пропозиціями президента США Дональда Трампа. Після низки узгоджень Конгрес США приймає закони про асигнування, що визначають витрачання державних коштів, та відправляє їх на підписання президенту США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА