20:17 11.02.2020

Україна розраховує вийти на серйозний прогрес щодо промислового безвізу у 2020 році

2 хв читати
Україна розраховує вийти на серйозний прогрес щодо промислового безвізу у 2020 році

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляє, що Україна розраховує вийти на серйозний прогрес у рамках Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (Agreement on Conformity Assessment and Acceptance of Industrial Products, АСАА), відомої як промисловий безвіз уже у 2020 році.

"Ми поговорили про те, щоб прискорити отримання Україною так званого промислового безвізу", - сказав Гончарук на спільному брифінгу з комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів про розширення Олівером Варгеї у Києві у вівторок увечері.

Прем'єр зазначив, що Україна розраховує вийти на серйозний прогрес у цьому питанні вже у 2020 році, і укласти угоду в найближчі роки. Він також зазначив, що Україна очікує технічної місії ЄС.

У свою чергу єврокомісар Варгеї зазначив, що сторони намагатимуться зробити всю підготовчу технічну роботу в рамках проекту в 2020 році, після чого у 2021 році буде можливість перейти до формальної частини.

Як повідомлялося, торговий представник - заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка прогнозує, що попередня оцінна місія щодо Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції АСАА відвідає Україну в першому кварталі 2020 року.

12 грудня 2019 року Верховна Рада у другому читанні та в цілому ухвалила законопроект №2172 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду", який скасовує дублювання контролю над окремими видами продукції. Цей документ був останньою умовою для укладення угоди про оцінку відповідності між Україною та Європейським Союзом.

Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба допускає підписання у 2020 році першого договору в рамках промислового безвізу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА