20:35 12.02.2020

Фонд держмайна не розглядає швидкий шлях приватизації "Турбоатома" й "Електроважмашу"

2 хв читати
Фонд держмайна не розглядає швидкий шлях приватизації "Турбоатома" й "Електроважмашу"

Голова Фонду державного майна України (ФДМ) Дмитро Сенниченко вважає, що приватизація ДП "Електроважмаш" і АТ "Турбоатом" (обидва - Харків) у найближчі місяці не відбудеться, повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації.

"Наразі ми не розглядаємо швидкий шлях приватизації цих підприємств ... Будемо до цього дуже уважно підходити. Це точно не відбудеться в найближчі місяці й, може, не цього року", - сказав Сенниченко під час зустрічі з головою Харківської обладміністрації Олексієм Кучером.

На його думку, не можна допустити, щоб приватизація призвела до знищення цих підприємств.

"У жодному разі ми не повинні допустити купівлі підприємства конкурентами з метою знищення або передати їх непрофесійним операторам", - наголосив глава ФДМ.

Він зазначив, що перед новим керівництвом "Електроважмашу" поставлено завдання збільшити на 30% зарплату та вивести підприємство на прибуток. Планується, що з 1 березня підприємство, яке завершило 2019 рік зі збитками й було змушене перейти на скорочений робочий тиждень, знову перейде на повний робочий тиждень.

"За останні 5 років "Електроважмаш" втратив 30% робітників, дебіторська заборгованість становить 500 млн грн, кредит - 900 млн грн. Але в нас є новий керівник, який має бачення розвитку підприємства. Перші кроки зроблено: заробітну плату виплачено, контракти підписуються. На закупівлях за місяць заощаджено 60 млн грн. У підприємства є спільні проекти з "Турбоатомом" для "гідроенергії", - сказав Сенниченко.

У свою чергу Кучер повідомив, що обговорював у посольстві Узбекистану можливість укладення контрактів на загальну суму близько $1 млрд.

"Ми можемо завантажити ці два підприємства на 7-10 років уперед. Ідеться про контракти на суму близько $1 млрд", - сказав Кучер.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА