07:29 14.02.2020

Зеленський має намір проводити щомісячні зустрічі з бізнесом

2 хв читати
Зеленський має намір проводити щомісячні зустрічі з бізнесом

Президент України Володимир Зеленський запропонував проводити щомісячні зустрічі з бізнесом, повідомила виконавчий директор Союзу українських підприємців (СУП) Катерина Глазкова за підсумками зустрічі 13 лютого.

"Під час зустрічі відбулася конструктивна розмова, всім представникам бізнесу вдалося висловити ключові тези і пропозиції, отримати перший зворотний зв'язок, зафіксувати проблемні питання. Домовилися, що до наступної зустрічі за місяць бізнес-асоціації також підготують пропозиції, які допоможуть прискорити зростання економіки", - сказала Глазкова в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" після зустрічі бізнесу з президентом у четвер.

На зустрічі також були присутні заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів, голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, міністр економіки Тимофій Милованов, міністр фінансів Оксана Маркарова, міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, бізнес-омбудсмен Марчин Свенчицький, а також перший помічник президента Сергій Шефір.

"Йшлося про інвестиції. Ми підкреслили, що важливо пам'ятати також про внутрішні інвестиції, про той бізнес, який вже працює в країні. Створювати і для його розвитку умови. За нашими підрахунками, найбільші наші компанії з 2015 року інвестували майже $ 2,5 млрд . За минулий рік - $ 490 млн", - зазначила Глазкова.

Темами діалогу бізнесу з президентом стали податкова політика держави, інфраструктура, трудове законодавство, земельна реформа.

"Для нас важливо знижувати навантаження на фонд оплати праці, шукати моделі, які спростять адміністрування і саму процедуру сплати податків. Ми згадали про податок на виведений капітал. Президент сказав, що особисто він за цю ідею, але необхідні підрахунки з Мінфіном - це не нова риторика", - прокоментувала голова СУП.

За її словами, бізнес привітав напрацювання змін до трудового законодавства. На думку бізнес-спільноти, цей законопроект сучасний, підтримує нинішні вимоги до праці.

"Ми торкнулися також законопроекту 1210, прийнятого у другому читанні і який надійшов на підпис президента. Але ніхто з присутніх бізнес-асоціацій не бачив остаточної версії. Фінальна версія зараз на вичитуванні в Офісі президента", - підкреслила Катерина Глазкова.

На думку представників СУП, обіцяне зростання економіки на 7% ВВП на рік вже не виходить.

В СУП наголошують на необхідності пошуку додаткових драйверів зростання. На думку представників бізнес-асоціації, вони лежать в площині податкової реформи, зниження тиску на фонд оплати праці, земельноц реформи і розвитку інфраструктури.

Як повідомлялося, президент 13 лютого провів зустріч у вузькому форматі з представниками Союзу українських підприємців, Європейської бізнес-асоціації та Американської торговельної палати.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА