14:12 14.02.2020

Кілька нових міжнародних авіакомпаній мають намір зайти в аеропорт Дніпра

2 хв читати
Кілька нових міжнародних авіакомпаній мають намір зайти в аеропорт Дніпра

Аеропорт Дніпра проводить переговори з кількома міжнародними авіакомпаніями про запуск нових напрямів, зміни плануються вже в "літньому" розкладі.

Як повідомила прес-служба Дніпропетровської обласної держадміністрації (ОДА) у п'ятницю, про це розповіли керівник області Олександр Бондаренко та перший заступник гендиректора аеропорту Сергій Криворотченко під час брифінгу в ОДА.

"Я звернувся до керівництва аеропорту з проханням залучити до роботи міжнародні авіакомпанії, які відкрили б додаткові рейси і Україною, і за кордон. Там охоче підтримали ініціативу. Вперше за п'ять років наш аеропорт виходить зі стану занепаду та стає на шлях розвитку. Крім того, це підготовка до відкриття нового аеропорту. Так, уже з першого дня роботи сучасний термінал буде заповнений пасажирами, а злітно-посадкова смуга - літаками міжнародних авіакомпаній", - цитує прес-служба главу відомства Бондаренка.

Як наголошується в повідомленні, аеропорт також проводить переговори з перевізниками, які вже літають із Дніпра, про нові напрями.

"Наразі вся авіаційна промисловість саме планує "літній" розклад, який почне діяти з 29 березня. Запропонували їм внести туди й наш аеропорт. Розглядаємо можливість ввести нові рейси до країн Європи та до Туреччини. При цьому враховуємо технічні можливості аеропорту. Звертаємо увагу й на те, що вперше в Україні на території аеропорту, що працює, розгорнуться будівельні роботи", - пояснив Криворотченко.

На сьогодні в аеропорту Дніпра працюють авіакомпанії "Австрійські авіалінії", "Міжнародні авіалінії України", "Роза вітрів", Ellinair. Вони здійснюють рейси до Києва, Івано-Франківська, Відня, Тель-Авіва, Шарм-ель-Шейха.

Як повідомлялося, ТОВ "Інститут Укрдорпроект" виграло тендер на послугу проектування нової злітно-посадкової смуги (ЗПС) Міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ", запропонувавши ціну на 1,979 млн грн меншу за очікувану вартість закупівлі, яка становила 26,514 млн грн (з ПДВ).

Над проектом аеропорту паралельно працюватимуть облдержадміністрація і приватний інвестор. За держкошти побудують злітно-посадкову смугу завдовжки 3,2 км, оснащену сучасними системами навігації, метеорологічним та світлосигнальним обладнанням. Новий міжнародний термінал і VIP-термінал у єдиному комплексі будуватиме українська промислово-фінансова група DCH. Планується, що він матиме високу пропускну спроможність - до 1 тис. осіб/год.

Загальна вартість проекту - 4,8 млрд грн.

Міжнародний аеропорт "Дніпропетровськ" функціонує з 1943 року, самостійним підприємством став лише у 2011 році. Розташований за 5 км на південний схід від Дніпра. наразі довжина злітно-посадкової смуги аеропорту становить 2,841 тис. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА