10:03 17.02.2020

Будівельну галузь буде реформовано до кінця 2020 року - Шмигаль

2 хв читати
Будівельну галузь буде реформовано до кінця 2020 року - Шмигаль

Віце-прем'єр-міністр - міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль анонсував реформування будівельної галузі в Україні до кінця 2020 року.

"Будівельну галузь буде реформовано до кінця цього року. Це буде пов'язано з багатьма факторами: з фактором страхування, з фактором сертифікації фахівців, із переходом на європейські стандарти проектування, технічні норми та параметри. Це все потребує чималих зусиль. Ми знаємо, що робити, й робимо це. В нас є маса союзників і експертів у цій реформі", - сказав Шмигаль в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Віце-прем'єр наголосив, що в Україні будівельний ринок один із найуспішніших, зі швидким розвитком, тому оздоровити будівельну галузь у частині параметрів, стандартів, фахівців і викорінити корупцію - це пріоритет для влади.

Стосовно питання будівельних конфліктів, Шмигаль зазначив, що реформа в будівельній сфері буде дуже схожою на реформу децентралізації.

"Поставити питання, чому порушуються чиїсь права, можна буде дуже просто на місцевому рівні. Тобто держава має включатися фактично тоді, коли стається неприхований злочин. У всьому світі незаконних будівництв не існує, тому що люди розуміють, що побудувати незаконно - це так само, як вкрасти в когось гаманець, це в'язниця", - наголосив він.

Віце-прем'єр заявив, що уряд наразі будує таку систему, яка не дозволить "навіть думки здоровим забудовникам, архітекторам, підрядникам входити в незаконні схеми".

На уточнювальне запитання, чи означає це, що з 2021 року в Україні не буде нових незаконних будівництв, Шмигаль наголосив, що "ми працюємо і робимо все для того, щоб їх не було".

Як повідомлялося, програма президента "Велике будівництво" стартує з 1 березня і передбачає масштабне будівництво й капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів і доріг у всій країні. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що в кожному регіоні України за своєчасний старт і реалізацію проекту "Велике будівництво" відповідають голови обласних державних адміністрацій.


Повний текст інтерв'ю зі Шмигалем буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА