15:53 17.02.2020

Ще 11 банків подали заявки на участь у програмі "Доступні кредити 5-7-9%" - Кабмін

2 хв читати
Ще 11 банків подали заявки на участь у програмі "Доступні кредити 5-7-9%" - Кабмін

Ще 11 українських банків подали заявки на участь в урядовій програмі для малого і середнього бізнесу "Доступні кредити 5-7-9%", повідомляється у звіті щодо виконання програми діяльності Кабінету Міністрів України, оприлюдненому на урядовому порталі.

Згідно зі звітом, відповідні заявки подали ПУМБ, Райффайзен Банк Аваль, ОТП Банк, Альфа-Банк, Правекс Банк, Кредитвест Банк, Міжнародний інвестиційний банк (МІБ), банк "Альянс" (усі - Київ), банк "Львів", Кредобанк (обидва - Львів) та банк "Восток" (Дніпро).

У документі зазначається, що протягом першого тижня зі старту держпрограми (3-7 лютого 2020 року) Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співпрацю з чотирма державними банками: Ощадбанком, Укргазбанком, ПриватБанком і Укрексімбанком (всі - Київ).

"Станом на 7 лютого 2020 року в рамках реалізації програми "Доступні кредити 5-7-9% "АБ "Укргазбанк" видав 13 кредитів і 172 заявки перебувають на розгляді у фінустанові, АТ "Ощадбанк" видав 1 кредит і на розгляді – майже 100 заявок, в АТ КБ "ПриватБанк" на розгляді - 1220 заявок, в АТ "Укрексімбанк" - 10 заявок", - уточнюється у звіті.

Як повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, через два тижні з моменту запуску програми держбанки видали кредитів на 27 млн грн.

Як повідомлялося, у рамках програми "Доступні кредити" підприємці зможуть отримати кредити на розвиток бізнесу терміном до п'яти років розміром до 1,5 млн грн (за всією групою пов'язаних осіб за весь період дії програми). При цьому держава компенсує підприємцю частину відсотків за кредитом - ставки становлять від 5% до 9% річних залежно від кількості створюваних робочих місць із можливістю щоквартального зниження процентної ставки.

Програма розрахована на розвиток бізнесу суб'єктів малого та середнього підприємництва, чисельність працівників яких не перевищує 50 осіб (з урахуванням групи пов'язаних осіб), а річний дохід не перевищує 50 млн грн.

Кредити за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" можуть видавати на придбання та/або модернізацію основних засобів, об'єктів нерухомості й транспортних засобів, які використовуватимуть із комерційною та виробничою метою, а також на здійснення будівництва, реконструкції, ремонту в приміщеннях, у яких провадиться основна господарська діяльність (окрім офісних приміщень).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА