19:05 17.02.2020

Топ-менеджер "Нафтогазу" допускає зниження цін на газ влітку до $100/тис. куб. м, очікує збільшення попиту на послугу зберігання

2 хв читати
Топ-менеджер "Нафтогазу" допускає зниження цін на газ влітку до $100/тис. куб. м, очікує збільшення попиту на послугу зберігання

Директор інтегрованого газового бізнесу НАК "Нафтогаз України" Андрій Фаворов допускає падіння цін на природний газ у Європі та Україні влітку до $100/тис. куб. м.

"(Нині - ІФ) $150, і я думаю, влітку ми до $100 доберемося. У нас плюсова температура в лютому. У лютому! Це нечувано. У нас ті самі проблеми, що й у "Газпрому" та європейських добувних компаній - реалізовувати газ, коли він не потрібен через ці температурні умови. Тому ціна буде низькою", - сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок.

Як зазначив Фаворов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", низький попит на газ в Європі через теплу зиму збільшить попит на послугу з його зберігання.

"Ми бачимо, що з точки зору трейдерів змінився підхід, вони бачать додану вартість і цінність сховищ. У Європі всі сховища забиті, і вони повезуть його сюди тримати, тому що дівати його нікуди більше. Зими немає, низьке споживання. Для України це плюс - сховища затребувані", - сказав він.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

До системи 12 підземних сховищ "Укртрансгазу", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", загальною місткістю 31 млрд куб. м, входять Більче-Волицько-Угерське ПСГ (17,05 млрд куб. м), Угерське (1,9 млрд куб. м), Дашавське (2,15 млрд куб. м), Опарське (1,92 млрд куб. м), Богородчанське (2,3 млрд куб. м), Червонопартизанське (1,5 млрд куб. м), Солохівське (1,3 млрд куб. м), Олишівське (0,31 млрд куб. м), Пролетарське (1 млрд куб. м), Кегичівське (0,7 млрд куб. м), Краснопопівське (0,42 млрд куб. м), Вергунське (0,4 млрд куб. м).

Станом на 15 лютого 2020 року ПСГ України заповнені на 52,7% від проектної потужності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

"Метінвест" завершив 2023 рік зі збитком $194 млн, виручку скоротив на 11%

Обсяг продажу на первинному ринку нерухомості Києва знизився майже вдвічі, медіанні ціни зросли за рік на 5,3% - M4U

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА