11:52 20.02.2020

Команда експертів МВФ під керівництвом глави місії в Україні розпочала роботу в Києві

2 хв читати
Команда експертів МВФ під керівництвом глави місії в Україні розпочала роботу в Києві

 Група експертів Міжнародного валютного фонду (МВФ) під керівництвом глави місії в Україні Рона ван Родена розпочала роботу в Києві у четвер, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в українському представництві Фонду.

У представництві не змогли назвати дату завершення візиту.

Згідно з даними джерела агентства "Інтерфакс-Україна" в уряді, попередньо представники МВФ у Києві працюватимуть до середини наступного тижня.

Як повідомлялося, директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва 15 лютого в Мюнхені обговорила з президентом Володимиром Зеленським підготовку нової програми співпраці, після чого з'явилося повідомлення про візит декількох експертів Фонду до Києва. Його метою було названо "проведення технічних обговорень політики, спрямованої на досягнення потужного зростання і забезпечення стабільності".

Президент, уряд і Нацбанк України на початку грудня 2019 року домовилися з менеджментом МВФ про відкриття нової трирічної програми розширеного фінансування на $5,5 млрд. Остаточне рішення має ухвалити рада директорів фонду після виконання Києвом останніх попередніх заходів, зокрема ухвалення низки законів Верховною Радою. Одним із них є №2571 про окремі питання функціонування банківської системи, який має усунути виниклі під час очищення банківської системи законодавчі прогалини й знизити ризики негативних наслідків можливого рішення про денаціоналізацію ПриватБанку.

Передбачалося, що попередні заходи буде виконано в січні-початку лютого, що дасть змогу винести українське питання на раду директорів МВФ у лютому. Однак Верховна Рада наразі увійшла в процес розгляду в другому читанні законопроекту про ринок землі, який за дотримання наявного регламенту може розтягнутися на декілька тижнів або навіть місяців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА