09:59 24.02.2020

НБУ створює групу грошового та валютного ринків

2 хв читати
НБУ створює групу грошового та валютного ринків

 Національний банк України створює Контактну групу грошового та валютного ринків для обміну інформацією та думками з їхніми учасниками щодо актуального стану та шляхів розвитку цих ринків.

Згідно з інформацією на сайті НБУ, до групи з представниками Нацбанку мають увійти 25 експертів, рекомендованих 25 банками з найкращим рейтингом активності на грошовому та валютному ринках, а перше її засідання очікується у квітні.

Основи функціонування цього консультативного органу презентували заступник голови НБУ Олег Чурій, який очолить групу, і представники департаменту відкритих ринків НБУ на зустрічі з банкірами минулого тижня.

Передбачається, що група збиратиметься щоквартально, але щонайменше двічі на рік.

Протягом зустрічі також обговорювалися плани НБУ щодо вдосконалення індикаторів грошового й валютного ринків, поширення використання інструментів хеджування валютних ризиків, упровадження нових фінансових інструментів, зокрема і процентного свопу.

На другому засіданні контактної групи планується голосування за висунуті банками кандидатури до складу Комітету оверсайту Українського індексу міжбанківських ставок UIIR. Цей комітет утворюється у складі чотирьох представників НБУ і трьох представників ринку, яких номінує Контактна група і затверджує правління.

Згідно з презентацією НБУ, до січня 2021 року регулятор ставить завдання привести UIIR як головний індикатор грошового ринку до принципів IOSCO і зробити відповідну заяву.

Іншим завданням є фактичний старт операцій своп процентної ставки (IRS) до кінця 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА