09:43 26.02.2020

"Нафтогаз" обговорює з іноземними сервісними компаніями можливість створення спільного підприємства з управління буровими групами

2 хв читати
"Нафтогаз" обговорює з іноземними сервісними компаніями можливість створення спільного підприємства з управління буровими групами

НАК "Нафтогаз України" обговорює з великими західними компаніями, що надають бурові послуги, можливість створення спільного підприємства, яке керувало би буровими установками групи, повідомив голова правління компанії Андрій Коболєв.

"Ми наразі перебуваємо на переважно просунутій стадії переговорів із двома великими західними провайдерами бурових послуг, які зацікавлені в тому, щоб створити разом із нами спільне підприємство, яке керуватиме всіма нашими верстатами", - сказав він під час виступу на Українському енергетичному форумі в Києві у вівторок.

За його словами, зацікавленість української компанії в створенні такого підприємства полягає насамперед у підвищенні ефективності використання бурового парку, а також у розширенні кількості клієнтів.

"Ми зацікавлені тут у двох аспектах. Перший - це ефективність. Великі гравці, які мають більше досвіду і компетенції явно додадуть якості нашим буровим послугам. Друге - це нові клієнти. Ми сподіваємося, що ті компанії, які прийшли на український ринок і буритимуть в Україні, зможуть користуватися цими установками. Так само ми зможемо продавати ці послуги до сусідніх країн, наприклад Румунії, Польщі, Угорщини", - зазначив голова НАК.

Він нагадав, що нині буровий парк "Укрбургазу" (входить до "Укргазвидобування") налічує велику кількість застарілих установок "Уралмаш", які виводять з експлуатації. У свою чергу їх замінюють установками Bentec, Honghua і модернізованими верстатами "Уралмаш".

"Верстати точно простоювати не будуть, оскільки ринок у принципі є, і з точки зору державних і приватних компаній, і з точки зору компаній у сусідніх з Україною країнах. Головне питання, яке мене більше непокоїть, це не верстати, не бурові компанії, а це дозвіл на землю", - сказав він, додавши, що схвалює ініціативи парламенту щодо скасування норм про погодження обласними радами надання спеціальних дозволів.

"Питають про проблеми з програмою "2020", що з нею сталося. Ми до цієї дискусії готові. Ми показували багато разів, спілкувалися і з урядом, і з представниками парламенту, говорили, що саме сталося. На це необхідно дивитися комплексно, аналізувати, що відбувалося з дозволами на видобуток, з дозволами на землю. Полтавська облрада. Яка статистика УГВ? 100% відмов. Точно так само і з приватними інвесторами. Якщо вони захочуть бурити, навіть за УРП (а це переважно Полтавська і Харківська області), їм необхідні будуть дозволи. Без вирішення цього питання і зростання видобутку, і використання верстатів будуть обмежені", - підсумував він.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА