18:38 27.02.2020

Програма "Доступні кредити 5-7-9%" з березня-2020 передбачатиме часткові кредитні гарантії - Мінфін

2 хв читати
Програма "Доступні кредити 5-7-9%" з березня-2020 передбачатиме часткові кредитні гарантії - Мінфін

Урядова програма "Доступні кредити 5-7-9%" з 1 березня 2020 року передбачатиме часткові кредитні гарантії, які вирішать проблему відсутності або нестачі застави в позичальника, повідомила прес-служба Міністерства фінансів у четвер.

"За допомогою запуску другого компоненту програми "Доступні кредити 5-7-9%" ми фактично розблоковуємо інструмент доступного кредитування для тих підприємців, на яких банки до цього не звертали уваги", - цитує прес-служба директора Офісу адміністрування проектів міжнародного фінансового співробітництва Мінфіну Руслана Гашева.

У прес-релізі уточнюється, що йдеться про підприємців, які вирішили створити власну справу, але не мають заставного майна, звітності та історії діяльності.

За словами Гашева, внесення до програми додаткової опції дасть змогу зробити її доступною для ширшого кола підприємців.

Він додав, що бізнес у разі потреби також зможе отримати часткову кредитну гарантію, яка покриватиме до 50% його кредиту за програмою "Доступні кредити 5-7-9%".

Як повідомлялося, Фонд розвитку підприємництва підписав із державним Укргазбанком першу угоду про надання гарантій у рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%".

За даними Мінфіну, Фонд також погодив проект договорів про надання часткових кредитних гарантій із державними Укрексімбанком, ПриватБанком і Ощадбанком, підписання яких планується найближчим часом.

Крім держбанків, до програми "Доступні кредити 5-7-9%" приєдналися Кредобанк, банк "Львів" і ПУМБ. Крім того, заявки на участь у програмі подали Райффайзен Банк Аваль, ОТП Банк, Альфа-банк, Правекс Банк, Кредитвест Банк, Міжнародний інвестиційний банк, банк "Альянс" і банк "Восток".

За даними міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова, з 3 по 17 лютого за цією програмою держбанки видали кредиту на суму 27 млн грн.

У рамках програми "Доступні кредити" підприємці зможуть отримати кредити на розвиток бізнесу терміном до п'яти років розміром до 1,5 млн грн (за всією групою пов'язаних осіб за весь період дії програми). При цьому держава компенсує підприємцю частину відсотків за кредитом - ставки становлять від 5% до 9% річних залежно від кількості створюваних робочих місць із можливістю щоквартального зниження процентної ставки.

Програма розрахована на розвиток бізнесу суб'єктів малого та середнього підприємництва, чисельність працівників яких не перевищує 50 осіб (з урахуванням групи пов'язаних осіб), а річний дохід не перевищує 50 млн грн.

Кредити за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" можуть видавати на придбання та/або модернізацію основних засобів, об'єктів нерухомості й транспортних засобів, які використовуватимуть із комерційною та виробничою метою, а також на здійснення будівництва, реконструкції, ремонту в приміщеннях, у яких провадиться основна господарська діяльність (окрім офісних приміщень).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА