18:57 27.02.2020

Мінекономіки пропонує у 2021-2023 роках виділити понад 90 млрд грн на програми держпідтримки, Мінфін проти

2 хв читати
Мінекономіки пропонує у 2021-2023 роках виділити понад 90 млрд грн на програми держпідтримки, Мінфін проти

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонує в 2021-2023 роках виділити понад 90 млрд грн на державну підтримку пріоритетних напрямів - промисловість, сільське господарство та експорт, зокрема у 2021 році - 26 млрд грн, у 2022-му - 31 млрд грн, у 2023-му - 33 млрд грн.

"На наступні три роки ми ініціюємо 90 млрд грн держпідтримки для промисловості та агро. Для порівняння: в цьому і минулому роках підтримка приблизно 4 млрд грн. Тобто ми хочемо збільшити підтримку майже у вісім разів. Уся підтримка буде розподілятись за сучасними найкращими практиками і буде вирішувати проблеми в тих напрямах, де не працюють ринки", - написав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов у четвер у Facebook.

За даними міністерства, згідно з пропозиціями, сума підтримки на наступні три роки для збільшення обсягу сільгосппродукції, розвитку підприємств АПК і забезпечення продовольчої безпеки загалом становитиме 45,52 млрд грн, зокрема фінпідтримка сільгосптоваровиробників - 40,9 млрд грн, Фонд часткового гарантування кредитів - 3,12 млрд грн, кредити фермерським господарствам - 1,5 млрд грн.

Сума підтримки експорту становитиме 12,41 млрд грн, зокрема підтримка та просування експорту - 410 млн грн, Експортно-кредитне агентство - 6 млрд грн, компенсація відсотків за кредитами експортерів - 6 млрд грн.

За різними напрямами в промисловості загалом планується виділити 32,65 млрд грн, зокрема 16,9 млрд грн - на розвиток авіабудування, 6 млрд грн - на компенсацію кредитів за придбання виробничого обладнання, 6,75 млрд грн - на співфінансування проектів смарт-спеціалізації регіонів, 3 млрд грн - на створення Фонду енергоефективності в промисловості.

"Важливо наголосити, що за експортними програмами підтримка надається, у тому числі, підприємствам промисловості. Таким чином, загальна сума підтримки для промисловості може бути збільшена", - йдеться в повідомленні Мінекономіки.

Пізніше у Facebook міністр фінансів Оксана Маркарова написала, що вважає помилковим таке збільшення вижаьків бюджету на держпідтримку.

"Бізнесу потрібні нормальні умови та верховенство права, а збільшення видатків бюджету на підтримку (особливо таку) - це мені здається помилкою. Якщо є зайві 90 млрд грн, то краще знизити податки для всього бізнесу, а не перенаправляти кошти платників податків на деяких обраних", - написала міністр.

При цьому Маркарова зазначила, що найбільша пропонована стаття - "фінансова підтримка сільгосптоваровиробників - 40,9 млрд грн" не розписана взагалі.

"І в попередні роки ніколи не використали навіть те, що було", - наголосила міністр фінансів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішити проблеми на українсько-польському кордоні допоможе спільний митний контроль - Верещук

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА