16:11 27.02.2020

Оновлена система реєстрації накладних із ПДВ дасть змогу збільшити сплату податку на 1-2 млрд грн на місяць - глава податкової служби

3 хв читати
Оновлена система реєстрації накладних із ПДВ дасть змогу збільшити сплату податку на 1-2 млрд грн на місяць - глава податкової служби

Київ. 27 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Державна податкова служба України очікує збільшення сплати податку на додану вартість на 1-2 млрд грн на місяць у зв'язку з оновленням порядку роботи системи реєстрації податкових накладних із ПДВ, повідомив глава відомства Сергій Верланов.

"Це дасть змогу збільшити якість адміністрування сплати ПДВ на 1-2 млрд грн на місяць. Наша мета - зменшення до нуля фактів шахрайства з ПДВ", - сказав Верланов під час селекторної наради з цього питання за участю прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

У свою чергу Гончарук відзначив плани допустити треті сторони до розгляду скарг про реєстрацію податкових накладних. "Ми плануємо, що до розгляду скарг на реєстрацію буде залучено такі сторонні організації з хорошою репутацією, як Офіс бізнес-омбудсмена", - сказав Гончарук під час прес-підходу після наради.

Пізніше глава уряду заявив, що нововведення ліквідує всі тіньові схеми й операції з ПДВ, і зазначив, що це лише один з етапів виведення українських ринків з "тіні". "Ми "доженемо" всіх корупціонерів і "тіньових схемарів", де б вони не ховалися. Сьогодні уряд припиняє схематоз із ПДВ. Позавчора ми почали перезавантаження ДФС, учора - "Центренерго", сьогодні - припиняємо оборудки з ПДВ. Уряд ліквідує всі тіньові схеми, зокрема нечесні тендери чи податкові схеми ", - написав Гончарук на своїй сторінці у Facebook у четвер.

За його словами, ліквідація тіньового ринку ПДВ дасть змогу державі економити 1-2 млрд грн щомісяця.

"Майже щодня ми фіксуємо випадки, як хтось на місцях намагається збагатитися через оборудки. Один із прикладів - торік система моніторингу зупинила реєстрацію податкових накладних на близько 10 млрд грн (0,56%). Зареєстрували після їхнього розгляду накладних лише на 3,4 млрд. Решту 6 млрд грн просто намагалися з бюджету вкрасти", - наголосив глава уряду.

Він також додав, що ті, хто не платять податків, зустрічатимуть опір від держави, і їм працювати "точно не буде комфортно". "Уся "тінь" на наших ринках до кінця вже цього року має піти в історію. При цьому український уряд захищає чесний бізнес, який працює "в білу". Саботажники, схематозники - довго тут не протримаються", - підсумував Гончарук.

Кабмін оновив порядок зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування (ПН/РК) постановою від 11 грудня 2019 року №1165, яка набула чинності 1 лютого 2020 року. Зокрема, документ встановлює критерії ризиковості платника ПДВ, тоді як попередні норми передбачали затвердження їх на рівні ДФС.

Постанова також вносить зміни до визначення позитивної податкової історії платника. Зокрема, залишкова вартість основних засобів платника податків має становити не більше ніж 4 млн грн, тоді як попередні норми встановлювали 1 млн грн. Окрім цього, для агропідприємств встановлена вимога мати не менше ніж 200 га земельної ділянки на праві власності або праві користування, або ж орендованої землі не менше ніж 0,5 га, причому обов'язковою вимогою встановлюється сплата податку на землю.

Разом із цим позитивну історію платника податків тепер доводить середньомісячна чисельність співробітників підприємства за останній рік - не менше ніж п'ять, зі сплатою ЄСВ, встановлює новий порядок.

При цьому загальну суму сплачених сум ЄСВ, податків і зборів для такого платника податків збільшено з 5 млн грн до 10 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА