16:48 03.03.2020

ПриватБанк погасив 3 млрд грн рефінансування НБУ

2 хв читати
ПриватБанк погасив 3 млрд грн рефінансування НБУ

ПриватБанк наприкінці лютого виплатив Національному банку України 3 млрд грн заборгованості за рефінансуванням, цю інформацію агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили в банку у вівторок.

"Завдяки довірі клієнтів і ефективному управлінню ліквідністю, ПриватБанк за останні декілька місяців акумулював достатній обсяг гривні. В результаті кредит рефінансування НБУ було погашено на суму 3 млрд грн", - зазначили в прес-службі.

У банку додали, що фінустанова управляє ліквідністю, оцінюючи та реагуючи на наявну ринкову ситуацію.

У департаменті відкритих ринків Нацбанку також підтвердили, що 27 лютого банки погасили стабілізаційні кредити на 3 млрд грн.

Згідно з даними НБУ, заборгованість за кредитами рефінансування 28 лютого скоротилася до 4,562 млрд грн.

Як повідомлялося, донедавна заборгованість ПриватБанку за кредитами рефінансування, отриманими до його націоналізації наприкінці 2016 року, становила майже 7,6 млрд грн. Для погашення заборгованості банку в 2018 році НБУ подав 148 позовів проти його колишнього власника Коломойського (фінансового поручителя) і пов'язаних із ним 32 компаній-майнових поручителів. За цими позовами суди вже ухвалили 24 рішення на користь НБУ про звернення стягнення на предмет іпотеки на загальну суму 1,36 млрд грн. 18 рішень набули законної сили, за якими виконавчі документи направлено до органів Державної виконавчої служби для примусового виконання.

Однак Верховний Суд 22 січня цього року відхилив касаційну скаргу НБУ на рішення судів попередніх інстанцій про відмову у зверненні стягнення на предмет іпотеки компанії Ігоря Коломойського ТОВ "Гаджибей". Як пояснило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело, це рішення позбавило сенсу навіть утримуватися від погашення кредитів рефінансування, які банк обслуговував за підвищеними ставками зі сподіванням на стягнення боргу Нацбанком безпосередньо з екс-власника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА