14:45 05.03.2020

Перезапуск уряду повинен мати стратегічну ціль - ЄБА

2 хв читати

Бізнес підтримує бажання президента України сформувати професійний уряд, водночас вважає, що таке рішення ухвалено після ретельного аналізу і має стратегічну ціль, повідомила Європейська бізнес асоціація (ЄБА) у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"В останні місяці компанії-члени ЄБА вели досить конструктивний діалог із більшістю міністерств і спостерігали оперативну реакцію на звернення бізнес-спільноти. Тож дуже сподіваємося, що рішення про перезапуск уряду, яке очолював прем'єр-міністр Олексій Гончарук, було ухвалено після ретельного аналізу всіх "за" та "проти" і має стратегічно обґрунтовану ціль", - прокоментували в прес-службі асоціації.

В ЄБА очікують від уряду оперативного переходу до структурних змін у країні.

"Безумовно, бізнес підтримує прагнення сформувати професійний уряд. Водночас важливо, щоб робота тривала. Щоб не підвести очікування бізнесу та суспільства загалом, варто оперативно переходити до структурних змін у країні, забезпечувати формування рівних правил гри і чесних умов для роботи, важливість яких вже не перший рік відзначає бізнес-співтовариство", - зазначили в ЄБА.

Водночас, як і раніше, для бізнесу дуже важлива ефективність роботи, якість сервісів, прозорість процесів, щоб розвиток тривав, зазначила ЄБА.

"Тому варто максимально швидко переходити від дискусій до дій - формувати чітку та зрозумілу стратегію розвитку за кожним напрямом, ефективно вибудувати роботу та комунікацію, формувати сильні команди, аналізувати досвід минулих років, визначати ключові завдання, щоб побудувати дієві процеси і процедури. А бізнес має розуміти, чого очікувати, з урахуванням яких чинників планувати свою діяльність і куди загалом рухається країна", - додали в асоціації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА