20:38 05.03.2020

IIF очікує уповільнення темпів зростання світової економіки до 1%, мінімуму з часів кризи

1 хв читати
IIF очікує уповільнення темпів зростання світової економіки до 1%, мінімуму з часів кризи

Темпи зростання світової економіки у 2020 році навряд чи будуть набагато вищими за 1%, оскільки поширення коронавірусу руйнує глобальні ланцюжки постачань і негативно позначається на сфері послуг, йдеться в огляді Інституту міжнародних фінансів (Institute of International Finance, IIF).

Зростання світового ВВП, "очевидно, буде близьке" до 1% поточного року, що є мінімумом із моменту глобальної фінансової кризи, порівняно з 2,6% у 2019 році, зазначає головний економіст IIF Робін Брукс.

Експерти IIF вважають, що в США та Китаї відзначатиметься найбільше уповільнення темпів економічного зростання. Вони знизили прогноз збільшення американського ВВП на поточний рік до 1,3% із очікуваних раніше 2%, ВВП Китаю - до 4% із 5,9%.

В огляді зазначено, що проблемні точки "були всюди" і до спалаху коронавірусу, зокрема відзначалися сигнали послаблення економік Німеччини, Японії та багатьох країн, що розвиваються.

З урахуванням того, що постачання промислових товарів у всьому світу скорочується, "епіцентром потенційного спаду є сфера послуг, і його тяжкість залежатиме від масштабу поширення коронавірусу та заходів з його стримування", зазначають в IIF.

Варіантів розвитку ситуації багато, вони залежать від ступеня поширення коронавірусу та відповідних економічних наслідків, робити висновки про які поки що зарано, йдеться в огляді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА