09:38 07.03.2020

ПриватБанк має намір продати свою частку "Буковелю" на конкурсі

2 хв читати
ПриватБанк має намір продати свою частку "Буковелю" на конкурсі

Націоналізований ПриватБанк має намір залучити радника для підготовки і продажу належної фінустанові частки в найбільшому в Україні гірськолижному курорті "Буковель", повідомила заступник голови правління ПриватБанку Галина Пахачук.

"Банку належить дві третини комплексу, який складається з 64 об'єктів, одна третина припадає на ТОВ "Скорзонера", - сказала вона журналістам у п'ятницю.

Пахачук уточнила, що цей перелік об'єктів не є цілісним майновим комплексом, у нього крім готелю входять 104 га землі і частина підйомників.

За словами заступника голови ПриватБанку, при первинному попаданні цих об'єктів на баланс банку їхня вартість була оцінена в 12,6 млрд грн, зокрема готелі Radisson Blu Буковель ("Зірка Буковелю") 1,62 млрд грн, однак реальна ринкова їх вартість відрізняється від цих показників.

Пахачук також повідомила, що в останні роки банк здає його ж об'єкти в "Буковелі" оператору курорту - ТОВ "Парктур" (с.Поляниця, Яремча, Івано-Франківська обл.). У 2019 орендна плата склала 110,5 млн грн, зокрема, 47,5 млн грн за готель, а в 2020 році вона зросте до 117,5 млн грн, зокрема 50,5 млн грн за готель.

Заступник голови банку нагадала, що дані об'єкти є непрофільними для фінустанови, і згідно нормам, які вводяться Національним банком у майбутньому, їх доведеться враховувати за нульовою вартістю.

Чистий дохід ТОВ "Зірка Буковелю" в 2018 році зріс на 9,1% - до 221 млн грн, а чистий збиток знизився на 36,7% - до 39,33 млн грн. Згідно держреєстру, бенефіціарами цього підприємства є екс-власники ПриватБанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Виручка ТОВ "Парктур" у 2018 році збільшилася на 71,9% - до 425,35 млн грн, а чистий прибуток - у 6,2 рази, до 86,14 млн грн, а її власником є Віталій Ковальчук, зареєстрований в Коломиї ( Івано-Франківська обл.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА