12:29 10.03.2020

Поширення коронавірусу у світі стимулюватиме компанії переносити виробництво в Україну - торгпред

1 хв читати

Поширення епідемії нового коронавірусу у світі стимулюватиме перенесення виробництва на внутрішній ринок України, прогнозує заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства - торговий представник України Тарас Качка.

"Нова реальність логістики. Нас очікує перенесення виробництва на внутрішній ринок (уряд його захищатиме за повною програмою) або на ринки, ближче до центрів виробництва (Україна для ЄС)", - написав Качка у Facebook у вівторок.

При цьому він уточнив, що це довгострокові прогнози. А поки що в умовах обмеження подорожей розвиватиметься електронна комерція, вважає торгпред.

"У класичній промисловості буде гра на нервах: уряди захищатимуть виробників, здешевлюватимуть сировину, боротимуться за ринки збуту. Інтенсивність використання всіх заходів торговельної політики лише подвоїться", - зазначив Качка.

На думку торгпреда, попит на агропродукцію може зрости в умовах глобальних карантинів, загалом він менш еластичний, ніж попит на техніку.

"Загалом роль продовольчої безпеки зростатиме. Україна є важливим суб'єктом глобальної продовольчої безпеки", - зазначив він.

"Четвертий квартал минулого року навчив: занадто дорога гривня вбиває експорт. Усі великі торговельні країни вже грають у валютні піддавки, наввипередки здешевлюючи свою валюту. Це жорстоко стосовно громадян, але рятує економіку. Нам не можна допустити відносного дорожчання гривні (хоча сьогодні це і звучить смішно)", - вважає торгпред.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

НБУ АНОНСУВАВ НИЗКУ КРОКІВ ВАЛЮТНОЇ ЛІБЕРАЛІЗАЦІЇ НАЙБЛИЖЧИМИ ТИЖНЯМИ

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

Більшість банкірів очікують зниження облікової ставки НБУ на 0,5 п.п.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА