18:32 11.03.2020

Бізнес в Україні через коронавірус обмежує відрядження, відвідування офісів сторонніми особами, тестує роботу поза офісом

4 хв читати
Бізнес в Україні через коронавірус обмежує відрядження, відвідування офісів сторонніми особами, тестує роботу поза офісом

Компанії, що працюють в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусу (Covid-19) обмежують і міжнародні відрядження, і поїздки всередині країни, впроваджують обмеження на доступ відвідувачів в офіси та на виробництва, працюють над організацією роботи поза офісом.

"Ми рекомендували обмежити перебування зовнішніх відвідувачів у наших офісах і на виробництві, обмежили міжнародні відрядження. Крім того, наші співробітники мають інформувати своїх менеджерів про виїзд їх або членів їхньої сім'ї до країни, яка класифікується як "країна поширення вірусу". В нас давно впроваджено гнучкий графік роботи, тож люди можуть користуватися і цією можливістю", - повідомила директор відділу People & Culture "Філіп Морріс" в Україні, Вірменії, Грузії та Молдові Емель Мордо.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" вона зазначила, що компанія здійснює в Україні додаткове прибирання всіх приміщень, забезпечила антисептичну рідину в приймальнях, на кухнях, у конференц-залах, а також медичні маски.

"Команда продажу має спеціальні мобільні гігієнічні набори для візитів на точки продажу", - додала Мордо.

Глобально "Філіп Морріс" створила в кластері крос-функціональну команду менеджменту з вирішення надзвичайних ситуацій, метою якої є забезпечення постійного моніторингу ситуації, впровадження превентивних заходів і плану дій відповідно до подальшого розвитку подій.

Компанія Corteva Agriscience також має команди з урегулювання кризових ситуацій на глобальному та регіональному рівнях. Як повідомили агентству в компанії, впроваджено обмеження подорожей співробітників.

Крім того, як глобальна компанія Corteva Agriscience робить пожертвування та інші матеріальні внески в найбільш постраждалі від коронавірусу регіони світу - Європу та Азію.

Розділяє глобальне занепокоєння через поширення Covid-19 і компанія Nestle. Вона закликала співробітників утриматися від міжнародних відряджень до 15 квітня 2020 року, а відрядження всередині країни за змогою запропонувала замінити альтернативними методами комунікації.

"Ми попросили співробітників, які в останні 14 днів подорожували в регіони, де вжито карантинних заходів, повідомити про це безпосереднього керівнику і, за змогою, протягом двох тижнів працювати з дому. На заводах, в офісах і дистриб'юторських центрах упроваджено різні заходи біозахисту", - повідомили в Nestle агентству.

З минулого тижня в офісах компанії "JTI Україна" вживаються заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу, зокрема, тимчасово заборонено відрядження за кордон (до кінця березня) і Україною (на два тижні). Компанія також упровадила самокарантин на 14 днів для працівників, які прибули з відряджень або відпочинку з країн, де вирує вірус. Крім цього, "JTI Україна" обмежила візити сторонніх осіб в офіс (і кур'єрів), вони дозволені тільки в разі термінової потреби.

"Кожні 15 хвилин здійснюється дезінфекція офісу. На рецепції та кухнях встановлено дезінфектори для рук, на вході в офіс розміщено дезінфекційні килимки. Всім працівниками видано маски та дезінфектор для рук. У разі виникнення симптомів ГРВІ не тільки у працівників, а і в їхніх близьких і родичів їм рекомендовано працювати з дому", - пояснили в компанії.

У "JTI Україна" зазначили, що 12 березня буде проведено пробний день роботи поза офісом усіх співробітників (у разі, якщо в майбутньому в офісі або в бізнес-центрі буде виявлено хворих коронавірусом і всіх працівників буде переведено на роботу з дому).

Водночас у "Карлсберг Україна" агентству повідомили, що кардинальних змін у графіку роботи в Україні поки що немає.

"Є певні процедури й алгоритми дій, які розробляються і на рівні штаб-квартири, і локально. Рекомендації здебільшого стосуються особистої гігієни, а також обмежень щодо відряджень. Працює постійний обмін інформацією з колегами за кордоном", - повідомили в компанії, при цьому додавши, що вивчається питання про впровадження обмеження доступу на виробництво.

З метою протидії поширенню коронавірусу агропромхолдинг "Астарта" налагоджує алгоритм віддаленої роботи співробітників, а також здійснює профілактичні заходи, пов'язані з прибиранням приміщень з дезінфекційними засобами.

"Щогодини відбувається прибирання місць загального користування та санітарних зон. Миття посуду відбувається тільки в посудомийній машині з дезінфекцією гарячою парою. Встановлено дезінфекційні засоби в санітарних зонах і на входах в офісні приміщення. Для активації захисних сил організму та зміцнення імунної системи щодня для вживання працівниками головного офісу на всіх кава-зонах готується нарізка з імбиру та лимона", - повідомили в коментарі агентству в "Астарті".

"Контінентал Фармерз Груп" також реалізовує комплекс заходів з метою протидії вірусу. Зокрема, минулого тижня центральний офіс відвідали з тематичним тренінгом фахівці Товариства Червоного хреста України, на корпоративному телебаченні (транслюється на всіх підрозділах "Контінентал") запущені в ротацію освітні ролики про профілактику коронавірусу за рекомендаціями ВООЗ. В офісах розміщено тематичні плакати та дезінфектори для рук, здійснюється безконтактна перевірка температури всіх співробітників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА