11:41 12.03.2020

Роботодавці повинні вживати профілактичних заходів, навіть якщо випадки коронавірусу не зареєстровані в місті - Держпраці

2 хв читати

Державна служба України з питань праці (Держпраці) заявляє, що роботодавці повинні вживати профілактичних заходів, навіть якщо випадки захворювання на новий коронавірус Covid-19 не зареєстровані в місті, де вони здійснюють свою господарську діяльність.

"Своєчасно запроваджені профілактичні заходи можуть скоротити втрачені робочі дні через хворобу та зупинити або сповільнити розповсюдження Covid-19, якщо він потрапляє на одне з ваших робочих місць", - йдеться в повідомленні прес-служби Держпраці.

Згідно з оприлюдненими рекомендаціями, роботодавцям необхідно переконатися, що робочі місця співробітників перебувають у чистоті, а поверхні потрібно регулярно протирати дезінфікувальним засобом. Також потрібно сприяти регулярному і ретельному миттю рук працівниками, підрядниками та замовниками (споживачами).

"Розмістіть диспенсери із дезінфікувальними засобами у всіх видних місцях (біля робочих місць). Подбайте, щоб ці диспенсери були розміщені на видних місцях навколо робочих місць та регулярно заправлялися. Розмістіть постери (плакати) на видних місцях, що рекламують миття рук, про це можна запитати у місцевому органі охорони здоров’я", - йдеться в рекомендаціях.

Окрім того, необхідно сприяти наявності чистого повітря на робочому місці.

"Переконайтеся, що маски для обличчя, інші тканинні засоби індивідуального захисту доступні на робочих місцях, де є скупчення людей із нежитєм (кашлем) на роботі. Для утилізації одноразових масок (фільтрів для масок) мають бути передбачені спеціальні урни для їх утилізації", - повідомляють у відомстві.

Серед іншого, роботодавець має радити співробітникам і підрядникам перед поїздками у відрядження отримати загальнонаціональні (загальнодержавні) рекомендації з протидії поширенню Covid-19.

У Держпраці також нагадують, що Covid-19 може почати поширюватися в колективах за наявності осіб із температурою 37,3ºC. "Особам з такою температурою необхідно залишатися вдома (або працювати вдома). Особам з температурою, вищою за 37,3ºC прийом жарознижувальних ліків таких, як парацетамол/ацетамінофен, ібупрофен або аспірин, може тільки замаскувати захворювання (інфікування)", - наголошують у відомстві.

Що стосується робочих поїздок, то у відомстві просять перед відрядженнями переконатися, що організація і співробітники організації мають актуальну інформацію про райони, де поширюється Covid-19, і на основі актуальної інформації підприємство має здійснити оцінку переваг і ризиків, пов'язаних із майбутніми відрядженнями співробітників.

"Уникайте направлення у відрядження працівників, які можуть піддаватися більш високому ризику інфікування та розвитку ускладнень (наприклад, осіб літнього віку, співробітників, що мають такі захворювання, як цукровий діабет, захворювання серця та легенів, тощо) в райони, де COVID-19 поширюється", - зазначили в Держпраці.

Окрім того, у відомстві просять розглянути питання про видачу працівникам, які мають намір подорожувати, невеликих пляшок (до 100 мл) дезінфекційних засобів для рук на основі спирту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА