20:12 13.03.2020

Україна повинна поборотися за отримання європейських замовлень, які переносяться з Китаю через коронавірус

1 хв читати
Україна повинна поборотися за отримання європейських замовлень, які переносяться з Китаю через коронавірус

Частина замовлень на виготовлення комплектуючих, вузлів і напівфабрикатів європейські країни в зв'язку з коронавірусом можуть перенести з Китаю ближче до ЄС, і українським підприємствам необхідно поборотися за них, вважає президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.

"Поширення коронавірусу може викликати масштабні зміни в розподілі виробництва і створення нових виробничих ланцюжків ... Українські підприємства також повинні поборотися за отримання контрактів від європейських компаній", - цитує його слова зі Львівського експортного форуму прес-служба палати.

Президент ТПП повідомив, що частина великих європейських країн розглядають можливість перенесення частково або повністю замовлень на виготовлення комплектуючих, вузлів і напівфабрикатів з Китаю в країни ЄС або країни-сусіди: Туреччину, Словаччину, Польщу, Румунію.

"Багато українських виробників вже перейшли на європейські стандарти промислової продукції. За нашими оцінками, процес вибудовування нових виробничих ланцюжків закінчиться протягом року", - зазначив Чижиков.

Крім того ТПП України закликала українські компанії брати активну участь у роботі щодо перегляду квот і тарифів, визначених угодою про Асоціацію Україна-ЄС, оскільки оновлена угода має бути підписана в 2021 році.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА