14:01 16.03.2020

Україна вперше забезпечила транзит газу з Угорщини до Словаччини

1 хв читати
Україна вперше забезпечила транзит газу з Угорщини до Словаччини

ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) транспортувало газ із Угорщини в Словаччину, здійснивши таким чином перший для України транзит ресурсу між країнами Європейського Союзу, повідомив глава української компанії Сергій Макогон.

"Поширення коронавірусу не зупинить подальшого розвитку ринку газу. Ми продовжуємо впроваджувати нові послуги та шукати нові можливості для використання потужної української ГТС. Уперше ми здійснили транзит газу з Угорщини до Словаччини", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Замовником транспортування став німецький енергетичний трейдер.

"Обсяги ще не дуже великі, але ми впевнено розвиваємо східноєвропейський газовий хаб", - додав глава оператора ГТС.

На сайті компанії уточнюється, що після підписання нового транзитного угоди з "Газпромом" ОГТСУ активно впроваджує нові транспортні послуги для українських та іноземних замовників, серед них, зокрема, і послуга транзиту на короткі відстані (short-haul), яка дозволяє замовникам транспортних послуг транспортувати газ між європейськими країнами - Польщею, Словаччиною, Угорщиною і в майбутньому Румунією.

"Початок надання цієї послуги дасть змогу активізувати торгівлю газом між країнами Східної Європи та дасть можливість додатково завантажити потужності української ГТС, які після будівництва "Північного потоку-1" уже не використовуються в повному обсязі", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА