17:02 16.03.2020

"Укртранснафта" розпочала прийом танкера з 80 тис. тонн нафти Urals для Білорусі

1 хв читати
"Укртранснафта" розпочала прийом танкера з 80 тис. тонн нафти Urals для Білорусі

АТ "Укртранснафта" у понеділок розпочала прийом 80 тис. тонн нафти Urals на МНТ "Південний" для її подальшого транспортування в напрямку Білорусі, повідомила прес-служба компанії.

За її даними, транспортування здійснюватиметься нафтопроводом Одеса-Броди та однією з двох ниток нафтопроводу "Дружба" у напрямку Мозирського НПЗ.

Договір на послугу транспортування до кінця 2020 року підписано з "дочкою" "Білоруська нафтова компанія" - BNK (UK) Limited (Велика Британія).

В "Укртранснафті" зазначили, що розвантаження танкера, який прибув на МНТ "Південний" минулого четверга, із 90 тис. тонн нафти Azeri Light для Білорусі завершилося вранці 14 березня.

Як повідомлялося, постачання нафти в Білорусь на південному напрямку через Україну відновлено через відсутність імпорту від великих російських НК через розбіжності в ціні.

Держнафтокомпанія Азербайджану (ДНКАР) у березні 2020 року планує поставити для Білорусі три партії нафти загальним обсягом майже 250 тис. тонн через нафтопровід "Одеса-Броди". Перша партія була відправлена з порту Джейхан (Туреччина). Протягом місяця Socar Trading поставить до порту Одеси ще два танкери - 80 тис. тонн нафти сорту Urals із Новоросійська та 80 тис. тонн нафти сорту Azeri light із Супси.

Раніше голова концерну "Белнефтехим" Андрій Рибаков повідомив, що ДНКАР може поставити до Білорусі у 2020 році до 1 млн тонн нафти.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА