21:20 16.03.2020

Засідання Верховного суду у справі про вклади Суркісів в ПриватБанку і законності bail-in триває понад 9-ти годин

2 хв читати
Засідання Верховного суду у справі про вклади Суркісів в ПриватБанку і законності bail-in триває понад 9-ти годин

Закрите засідання Великої палати Верховного суду у справі про вклади Суркісів в ПриватБанку і законності bail-in триває понад дев'ять годин.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за цей час суд зробив дві перерви, одну з яких півторагодинну.

За час засідання суд відхилив клопотання Укргазбанку про відкладення розгляду справи через карантин, а також клопотання ПриватБанку про надання доступу до матеріалів кримінальної справи Суркісів, яка розглядається в Лондонському суді.

Крім того, суд відхилив клопотання про допуск представників Європейського союзу на засідання суду у справі про вклади Суркісів в ПриватБанку і законності bail-in, разом із тим, в середині дня Верховний суд прийняв рішення про допуск преси на засідання.

Як передавав кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", пресу пустили в зал через півгодини після оприлюднення відповідного рішення прес-службою ПриватБанку. Кореспондент уточнив, що при цьому "напливу" журналістів немає - присутні до 10 медіа.

Як повідомлялося, Велика палата Верховного суду 31 січня 2020 року оголосила перерву на невизначений термін в розгляді касаційної скарги Нацбанку України (НБУ), Кабміну і ПриватБанку на рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішень НБУ про визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами та визначенні недійсними договорів обміну їх коштів в банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), пізніше викуплених державою за 1 грн. Пізніше Нацбанк повідомив про призначення розгляду касації держави Великою палатою Верховного суду на 16 березня. Розгляд справи в понеділок почався із запізненням на годину - опівдні.

Вердикту Верховного суду в цій справі очікує Шостий апеляційний адмінсуд, який би розглядав апеляцію рішення Окружного адмінсуду про визнання незаконним націоналізації ПриватБанку, а також Госпсуд Києва в справі за позовом Ігоря Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій Приватбанку.

ПриватБанк, згідно з наявною інформацією, раніше вже виконав рішення судів першої та апеляційної інстанцій на користь Суркісів, однак для Нацбанку, Мінфіну і банку, крім цих виплат, важливим є питання відстояти законність процедури bail-in, оскільки в разі програшу шляхом сім'ї Суркісів, найімовірніше, підуть інші учасники цієї процедури, загальна сума якої перевищує 29 млрд грн.

Крім цього, визнання її незаконною поставить під питання і всю націоналізацію ПриватБанку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА