11:54 17.03.2020

Мінекономіки спільно з виробниками та аптеками створять штаб щодо безперебійного забезпечення населення засобами індивідуального захисту

1 хв читати
Мінекономіки спільно з виробниками та аптеками створять штаб щодо безперебійного забезпечення населення засобами індивідуального захисту

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, виробники засобів індивідуального захисту (ЗІЗ), а також аптечні мережі мають намір створити оперативний штаб для координації дій щодо безперебійного забезпечення виробників сировиною для виробництва ЗІЗ, реагування на дефіцит ЗІЗ у мережі аптек.

Як повідомляється на сайті Мінекономіки у вівторок, таке рішення ухвалено на зустрічі прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, в.о. міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Павла Кухти, заступника міністра Юлії Свириденко з представниками виробників ЗІЗ та аптечних мереж 16 березня.

Окрім того, учасники ринку запропонували підписати меморандум між Кабінетом Міністрів і виробниками, імпортерами та дистриб'юторами ЗІЗ, аптечними мережами і представниками роздрібної торгівлі.

Меморандум передбачає забезпечення населення, медичного персоналу, контактних осіб та співробітників правоохоронних органів та органів порятунку, задіяних у протиепідемічних заходах, засобами індивідуального захисту на території України; прозору політику виробництва, постачання і реалізації засобів індивідуального захисту.

Крім того, виробники, імпортери, дистриб'ютори та представники аптечних мереж зобов'язуються обмежити націнки на засоби індивідуального захисту.

Питання підписання меморандуму перебуває на етапі узгодження.

Кухта зазначає, що зазначений меморандум "буде дієвим заходом для недопущення цінової спекуляції в аптечних мережах на засоби індивідуального захисту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА