12:03 17.03.2020

Європейські автовиробники зупиняють виробництво

2 хв читати
Європейські автовиробники зупиняють виробництво

Європейські автовиробники призупиняють виробництво на тлі поширення коронавірусу Covid-19.

Французька автомобілебудівна PSA Group, яка випускає машини під брендами Peugeot, Citroen, DS, Vauxhall і Opel, оголосила про закриття всіх підприємств у Європі до 27 березня.

З понеділка не працюють заводи PSA у французькому Мюлузі та Мадриді, з вівторка закриваються ще три підприємства у Франції, в іспанській Сарагосі, два німецькі заводи, а також підприємства у Великій Британії та Польщі. З 18 березня призупиняють виробництво заводи в Португалії, французькому Ордені та іспанському Віго, з 19 березня - в британському Лутоні та у Словаччині.

Fiat Chrysler зупиняє майже все виробництво на найближчі два тижні. Будуть закриті вісім підприємств, шість із них в Італії.

Renault SA тимчасово припинить промислові операції в Іспанії після впровадження урядом країни надзвичайного стану на 15 днів.

Призупинення триватиме до скасування цього режиму, відзначається в повідомленні французького автовиробника. Компанія планує швидко відновити виробництво після завершення кризової ситуації.

Французький виробник шин Michelin оголосив про закриття з вівторка підприємств в Італії, Іспанії та Франції мінімум на тиждень. Компанія зазначає, що термін призупинення роботи залежно від розвитку ситуації може бути продовжений, а також упроваджений в інших європейських країнах.

Німецька Volkswagen повідомила про те, що стає важко підтримувати обсяги випуску на європейських заводах через перебої з поставками комплектуючих, а також упровадження режимів НС різними країнами регіону.

При цьому компанія відзначила поліпшення ситуації в Китаї, де відновили роботу 31 із 33 її підприємств.

Італійські заводи VW, на яких виробляються Lamborghini та Bugatti, вже призупинили виробництво, як і іспанські заводи з виробнитцва SEAT, пише The Wall Street Journal.

Телеканал N-TV у вівторок повідомив про те, що Volkswagen 20 березня призупинить виробництво через коронавірус. При цьому не уточнюється, про які саме заводи компанії йдеться.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА