15:21 17.03.2020

Верховний Суд 16 квітня продовжить розгляд справи про вклади Суркісів у ПриватБанку та законність bail-in - джерело

2 хв читати

Велика палата Верховного Суду 16 квітня продовжить розгляд касаційної скарги Нацбанку України (НБУ), Кабінету Міністрів і ПриватБанку на рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім'ї Суркісів щодо скасування рішень НБУ про визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами та визнання недійсними договорів обміну їхніх коштів у банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), пізніше викуплені державою за 1 грн, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело.

Як повідомлялося, вчорашнє закрите засідання Великої палати Верховного Суду у справі про вклади Суркісів у ПриватБанку і законність bail-in розпочалося із запізненням на годину - опівдні – і тривало понад дев'ять із половиною годин. У середині дня Верховний Суд ухвалив рішення про допуск преси на засідання.

У прес-службі ПриватБанку агентству "Інтерфакс-Україна" вчора уточнили, що суд завершив вивчення матеріалів справи й оголосив перерву на невизначений термін для підготовки рішення.

Крім того, юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв зазначав, що суд оголосить дату наступного засідання з урахуванням епідеміологічної ситуації.

Вердикту Верховного Суду у цій справі очікує Шостий апеляційний адмінсуд, що розглядає апеляцію на рішення Окружного адмінсуду про визнання незаконною націоналізації ПриватБанку, а також Госпсуд Києва у справі за позовом Ігоря Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій ПриватБанку.

ПриватБанк, згідно з наявною інформацією, раніше вже виконав рішення судів першої та апеляційної інстанцій на користь Суркісів, проте для Нацбанку, Мінфіну і банку, окрім цих виплат, важливим є питання відстояти законність процедури bail-in, оскільки в разі програшу шляхом сім'ї Суркісів, найімовірніше, підуть інші учасники цієї процедури, загальна сума якої перевищує 29 млрд грн.

Окрім цього, визнання її незаконною поставить під питання і всю націоналізацію ПриватБанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА