19:58 17.03.2020

НБУ у вівторок збільшив інтервенції на підтримку гривні до $300 млн

2 хв читати
НБУ у вівторок збільшив інтервенції на підтримку гривні до $300 млн

Національний банк України (НБУ) продав на міжбанківському валютному ринку у вівторок $300 млн, що на 26%, або на $62 млн більше, ніж у понеділок, повідомив регулятор на сторінці у Facebook.

"Сьогодні Національний банк брав активну участь у торгах на міжбанківському валютному ринку. Ми продали $300 млн для згладжування надмірних курсових коливань. Водночас, як і передбачає режим плаваючого валютного курсу, ми не фіксуємо його на певному рівні та не змінюємо тренд, який визначає ринок", - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, переважання попиту на валюту над пропозицією пояснюється погіршенням настроїв учасників ринку через поширення коронавірусу в світі. Уточнюється, що найактивніші учасники валютного ринку - українські компанії, оскільки попит населення та інвесторів на валюту значно нижче.

Нацбанк зазначив, що має достатньо накопичених резервів для згладжування надмірних курсових коливань, викликаних психологічним фактором. Згідно з даними регулятора, станом на 17 березня міжнародні резерви України становлять близько $ 25 млрд.

При цьому регулятор підкреслив, що не збирається вводити валютні обмеження і планує продовжувати дотримуватися послідовної політики на валютному ринку.

"Ми продовжимо як проводити валютні інтервенції при необхідності, так і виконувати зобов'язання за зовнішніми боргами", - додав центробанк.

НБУ нагадав, що в минулому році ситуація на валютному ринку була сприятливою: пропозиція переважала над попитом, і для згладжування коливань гривні в бік зміцнення центробанк викупив майже $ 8 млрд у резерви.

Згідно з даними центробанку, на минулому тижні він провів інтервенції на підтримку гривні на $ 981,60 млн. Зокрема, у вівторок регулятор продав близько $ 270 млн, у середу - $ 350 млн, у четвер - $ 220 млн і в п'ятницю - $ 150 млн.

Загалом із початку року, з урахуванням вівторка, 17 березня, регулятор купив у резерви $ 1,23 млрд, продав - $ 1,99 млрд, свідчать його дані.

З початку минулого тижня курс гривні на міжбанку опустився з 24,995 грн / $ до 27,08 грн / $ 1 на закритті ринку у вівторок, на готівковому ринку він досяг 27,23-28,56 грн / $ 1 (купівля-продаж), а на "сірому" - 28,03-28,38 грн / $ 1.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА