20:13 17.03.2020

Великий український бізнес закуповує для лікарень медматеріали і апарати ШВЛ

3 хв читати
Великий український бізнес закуповує для лікарень медматеріали і апарати ШВЛ

Великий український бізнес закуповує для українських лікарень медичні матеріали та апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ), закликає підприємців долучатися до ініціативи для недопущення поширення коронавірусу COVID-19 в Україні.

"Ми з братом долучаємося до ініціативи допомогти лікарняним закладам регіону, в якому працюють наші компанії "Ензим" і "Кормотех", у боротьбі з COVID-19. Ініціативу запустила "Нова Пошта" на Полтавщині. Закликаємо підприємців у всіх містах долучитися. Ми закупимо медичні матеріали та обладнання на 4 млн грн для кількох лікарень Львова", - написала глава наглядової ради компанії "Ензим" Олена Вовк на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Засновник UFuture Василь Хмельницький повідомив у Facebook у вівторок, що холдинг придбав в одну з лікарень Києва два апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ) і матеріали для їх функціонування.

Група компаній "Нова Пошта" у вівторок поінформувала про закупівлю для лікарень Полтави обладнання. Зокрема, мобільного рентгенографічного апарату, апарату для ультразвукової діагностики, біохімічного автоматичного аналізатора, апарату для проведення мембранного плазмоферезу, діагностичних наборів для біохімічного аналізатора, моніторів пацієнтів поліфункціональних з неінвазивним виміром гемодинаміки, апаратів ШВЛ.

2 апарати ШВЛ для медичної системи збройних силу України закупили і готують до передачі Геннадій Виходцев і Валерій Маковецький (ГК Фокстрот)

У свою чергу співвласник і гендиректор TIS Андрій Ставніцер на своїй сторінці в Facebook у вівторок повідомив, що купив для Одеської інфекційної лікарні два апарати ШВЛ (за 660 тис. грн - ІФ) і зазначив, що потрібні ще. "Їх неможливо знайти - якщо у вас є інформація, хто продає, будь ласка, напишіть", - сказав він.

Президент групи DCH Олександр Ярославський також приєднався до ініціативи бізнесу в протидії поширенню коронавірусу в Україні. "На національну програму, яку вчора озвучив президент, - на медицину, на людей похилого віку - я дав учора $ 2 млн. І сьогодні на регіональну харківську програму виділив ще $ 1 млн. Треба буде більше, дам більше", - написав він у Facebook.

За словами співзасновника Monobank Олега Гороховського, його колегам вдалося домовитися про закупівлю для українських лікарень 9 б / в ШВЛ в США за 248 тис. грн кожен з терміном поставки три тижні. Він уточнив, що чотири апарати вже купили він, бізнесмени Євген Черняк, Андрій Федорів та Володимир Яценко.

Раніше про покупку 10 нових апаратів ШВЛ повідомили благодійні Фонди Віктора Пінчука та Олени Пінчук, а "Епіцентр К" пообіцяв поставити 100 апаратів ШВЛ.

Крім того на зустрічі президента Володимира Зеленського з 15 великими українськими бізнесменами 16 березня було досягнуто домовленості створити окремий фонд, з якого країна зможе забезпечувати лікарні необхідними засобами. "Крім грошей, будемо допомагати людьми, ресурсами, логістикою, досвідом", - уточнив Ставніцер після зустрічі. У ній брали участь, зокрема, Пінчук і Ярославський, Ринат Ахметов, Ігор Коломойський, Андрій Веревський, Сергій Тігіпко, Віталій Гайдук, Ігор Воронов, Владислав Чечоткін, Леонід Клімов, Юрій Косюк.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА