08:20 18.03.2020

Світовий банк збільшив фінансування боротьби з коронавірусом до $ 14 млрд

1 хв читати
Світовий банк збільшив фінансування боротьби з коронавірусом до $ 14 млрд

Всесвітній банк заявив, що на $ 2 млрд збільшив фонд швидкого фінансування на боротьбу з коронавірусом - до $ 14 млрд.

У повідомленні банку зазначається, що це дозволить використовувати загалом $ 8 млрд на підтримку приватних компаній і їх співробітників, які постраждали від економічних наслідків коронавірусу.

Банк сподівається, що зростання фінансування дозволить також зміцнити національні системи охорони здоров'я в справі протистояння поширенню інфекції і задовольнити зростаючий попит на медичні послуги, обладнання і ліки.

Кошти, що виділяються, вважає банк, допоможуть клієнтам у сфері туризму, обробної промисловості та інших сильно постраждалих секторів економіки.

Президент Світового банку Девід Малпасс заявив, що банк прагне забезпечити швидке і гнучке реагування, засноване на потребах країн, що розвиваються.

"Дуже важливо, щоб ми скоротили час відновлення. Операції з підтримки вже ведуться, і затверджені сьогодні розширені інструменти фінансування допоможуть зберегти економіку, компанії і робочі місця", - сказав він.

Станом на 04:00 за київським часом середи, в світі налічувалося майже 188 тисяч осіб, заражених коронавірусом COVID-19, кількість жертв інфекції досягла 7 822 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА