12:42 19.03.2020

Екс-міністр Милованов рекомендує бізнесу перевести співробітників на спрощену систему оподаткування

2 хв читати
Екс-міністр Милованов рекомендує бізнесу перевести співробітників на спрощену систему оподаткування

Екс-міністр економіки Тимофій Милованов рекомендує бізнесу перевести співробітників на спрощену систему оподаткування для зниження податкового навантаження, реструктурувати та відстрочити борги й позики та переглянути умови оплати оренди нерухомості за рахунок знижки або відстрочки.

Як написав він у Facabook, в умовах поширення коронавірусу бізнесу слід також скоротити або відправити в тимчасові відпустки без оплати некритичний персонал, водночас гарантуючи критично важливим співробітникам, що вони будуть захищені під час кризи.

"Замість скорочення, якщо є така можливість, персонал можна перевести на інші типи роботи (наприклад, розробка нових послуг і продуктів, попит на які з'явиться під час кризи, або планування і підготовка до поновлення роботи компанії після кризи) чи навіть тимчасово "позичити" іншим компаніям, навіть зі знижкою", - написав Милованов, рекомендувавши також обмежити прийом на роботу нових співробітників.

На його думку, найбільше постраждає малий і середній бізнес, у якого слабка фінансова ситуація і нестабільний і нелояльний попит і постачальники.

При цьому ринкові зарплати для деяких професій незабаром знизяться, і на ринку з'явиться багато "вільних фахівців", прогнозує екс-міністр.

"Водночас будь-яка криза - це можливість для трансформації та розвитку бізнесу. Під час кризи змінюватимуться пристрасті й попит споживачів та з'являтимуться нові ніші для бізнесу. Важливо не пропустити такі можливості", - написав Тимофій Милованов.

При цьому компанії мають активізувати використання можливостей збору й аналізу інформації всередині компанії та на ринку, оскільки від реалістичності всієї картини залежить успіх антикризових заходів, додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА