14:19 19.03.2020

Кабмін ввів до наглядової ради "Нафтогазу" американця Бенша, який має досвід роботи в енергосекторі України

2 хв читати
Кабмін ввів до наглядової ради "Нафтогазу" американця Бенша, який має досвід роботи в енергосекторі України

Кабінет Міністрів України ввів до наглядової ради НАК "Нафтогаз України" американця Роберта Бенша, котрий має значний досвід роботи в енергетичному секторі країни, як представника держави.

Відповідне рішення закріплено в розпорядженні Кабміну №293-р від 11 березня 2020 року, текст якого оприлюднено на урядовому порталі.

Паралельно Кабмін скасував розпорядження №79-р від 5 лютого 2020 року про призначення до НР НАК Іренеуша Біла - CEO Amicus Europae Foundation (приватний фонд, створений екс-президентом Польщі Александром Квасневським).

Бенш наразі є великим бенефіціаром ПАТ "Донбасенерго" через ПрАТ "Енергоінвест Холдинг", водночас бізнесмен Павло Фукс в інтерв'ю виданню "Економічна правда" припустив, що під час переговорів про можливу купівлю генкомпанії "він (Бенш - ІФ) фронтував когось".

Бенш у середині 2000-х був CEO британської Cardinal Resources plc, що має кілька ліцензій на розробку нафтогазових активів в Україні, а також спільно розробляє нафтогазові родовища з ПАТ "Укрнафта" й АТ "Укргазвидобування". У 2011 році Бенш очолив 3P International Energy Corp. (Канада)/Cub Energy Inc. (США) з активами в Україні. Також був радником ТОВ "КУБ-Газ" при продажу 70% її акцій польській Kulczyk Oil Ventures Inc.

Як повідомлялося, до НР "Нафтогазу" входять незалежні директори Клер Споттісвуд (Велика Британія), Бруно Лескуа (Франція), Амос Хохштайн (США) і Людо Ван дер Хейден (Бельгія), а також представники держави - Наталія Бойко та Юлія Ковалів.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом із зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА