19:30 19.03.2020

НБУ на аукціоні задовольнив усі EUR35 млн попиту на готівковий євро

2 хв читати
НБУ на аукціоні задовольнив усі EUR35 млн попиту на готівковий євро

Національний банк України (НБУ) в четвер у рамках операції з обміну готівкової валюти на безготівкову обсягом до EUR100 млн повністю задовольнив заявки від шести банків на EUR35 млн, повідомляється на сайті регулятора.

Згідно з повідомленням, 20 березня НБУ проведе другу операцію з обміну готівкових євро обсягом до EUR100 млн.

Нацбанк пояснив, що такі операції здійснюються за допомогою торговельно-інформаційних систем, які використовують банки і для проведення операцій на міжбанківському валютному ринку.

Уточнюється, що учасниками цих операцій визначено десять банків із найбільшим обсягом коштів фізичних осіб в іноземній валюті з урахуванням ощадних сертифікатів станом на перший робочий день поточного кварталу (2 січня 2020 року). За даними центробанку, до цього переліку входять ПриватБанк, Ощадбанк, Альфа-Банк, Укрексімбанк, Укргазбанк, УкрСиббанк, ПУМБ, Райффайзен Банк Аваль, ОТП Банк та банк "Південний", на які припадає понад 80% від загального обсягу коштів населення в іноземній валюті.

Нацбанк зазначив, що операції з обміну готівкової валюти на безготівкову не впливають на обсяг міжнародних резервів України, який є достатнім для згладжування коливань на валютному ринку та виконання всіх зовнішніх зобов'язань держави.

Як повідомлялося, заступник глави НБУ Олег Чурій заявляв, що регулятор провадить роботу з контрагентами США щодо доставки великої партії доларів.

Нацбанк зазначав, що проблема з дефіцитом готівкової валюти у банках пов'язана закриттям кордонів, оскільки раніше її завозили літаками з-за кордону. При цьому уточнювалося, що запас безготівкових ліквідних коштів в іноземній валюті в українських банках становить майже $9 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА