19:41 19.03.2020

Нацбанк із кінця квітня полегшить доступ до фінансових послуг українцям із кримською реєстрацією

2 хв читати
Нацбанк із кінця квітня полегшить доступ до фінансових послуг українцям із кримською реєстрацією

Національний банк України (НБУ) прибирає юридичні формальності з метою полегшення доступу до фінансових послуг для громадян України, які зареєстровані або мають постійне місце проживання на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та в місті Севастополі, повідомляється на сайті регулятора в четвер.

Відповідні зміни затверджено постановою правління НБУ від 17 березня 2020 року №31 "Про внесення змін до постанови правління НБУ від 3 листопада 2014 року №699", яка оприлюднена на сайті регулятора та набуде чинності 27 квітня 2020 року.

Згідно з повідомленням, у нормативній базі Нацбанку скасовуються спеціальні норми щодо застосування валютного законодавства для українців із кримською реєстрацією та відновлюється статус їхньої резидентності.

"Зазначені послаблення мають на меті полегшити доступ таких громадян, зокрема, й до таких базових послуг, як відкриття банківського рахунку чи депозиту в українських фінансових установах", - зазначено в повідомленні.

Нацбанк уточнив, що банки отримають також додаткові роз'яснення щодо особливостей ідентифікації та верифікації таких клієнтів під час відкриття рахунків найближчим часом.

Зазначено, що відновлення статусу резидентності для українців із кримською реєстрацією ініціювало Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Консультації щодо відповідної постанови відбувалися за участю Мінветеранів, Міністерства фінансів, фахівців Представництва президента України в АР Крим, Державної податкової служби, Державної служби фінансового моніторингу та Національного банку, уточнюється в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА