11:57 23.03.2020

"Укроборонпром" готовий передати конструкторську документацію з виготовлення ШВЛ приватним виробникам

2 хв читати
"Укроборонпром" готовий передати конструкторську документацію з виготовлення ШВЛ приватним виробникам

Державний концерн "Укроборонпром" відновив частково знищену конструкторську документацію апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) "Бриз-Т" і готовий передати копії приватним виробникам, які зможуть швидко налагодити їх випуск, повідомляється на сайті "Укроборонпрому".

"Ми вирішили віддати всю конструкторську документацію приватним компаніям, які мають верстати, можуть швидко підлаштувати свої потужності під виготовлення необхідних деталей і корпусу, отримати сертифікацію і провести випробування. Якщо такі є і можуть виготовити свої версії "Бриз-Т" у стислі терміни та за притомну вартість, "Укроборонпром" надасть креслення і супровідну документацію", - прокоментував ситуацію генеральний директор держконцерну Абромавічус.

Як зазначають у концерні, протягом останнього тижня інженери "Укроборонпрому", а також конструктори і технологи п'яти інших заводів концерну ретельно вивчали конструкторську документацію апарату ШВЛ, останню модифікацію якого завод випускав десятки років тому, і провели консультації щодо можливості відновлення виробництва на "Буревіснику".

У результаті ухвалено рішення відкрити документацію для приватних виробників медичних приладів, які зацікавлені у виготовленні ШВЛ цього типу.

У концерні також здійснили ревізію виробничих потужностей заводу "Буревісник", який зупинив виробництво продукції 12 років тому через фінансове становище: заборгованість - понад 100 млн грн.

"Нині завод не веде виробничої діяльності й перебуває в стані банкрутства. Останні п'ять років на ньому припинено електро- і водопостачання, немає опалення. Виробничі цехи та обладнання - в неробочому стані, потребують значних капінвестицій і модернізації. Також збіг термін дії сертифікатів на продукцію та виробництво", - зазначають в "Укроборонпромі".

За таких умов відновлення повного циклу виробництва апаратів ШВЛ є довготривалим процесом, а оновлення виробничого обладнання, залучення і підготовка нового штату потребуватимуть значних і довгострокових інвестицій, вважають у держконцерні.

У ньому також наголошують, що підприємства "Укроборонпрому" під час карантину в Україні у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу розпочали виробництво засобів індивідуального захисту та іншої продукції, яка може допомогти державі і громадянам у боротьбі з епідеміологічними викликами. Підприємство "Новатор" (Хмельницький) шиє марлеві пов'язки для працівників "Укроборонпрому", готується випускати перші вітчизняні респіратори, а також виробляє апарати ультрафіолетового опромінення УФІД СД, здатні безпечно для людини знезаражувати повітря та поверхні у великих приміщеннях і в місцях скупчення людей. У свою чергу миколаївський завод "Зоря-Машпроект" відновив лінію з виробництва медичного кисню і вже направив до міських лікарень Миколаєва першу партію балонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА