14:59 23.03.2020

Луцький автозавод "Богдан" може зупинитися через нестачу європейських комплектуючих

2 хв читати
Луцький автозавод "Богдан" може зупинитися через нестачу європейських комплектуючих

Луцький автозавод автомобільної компанії "Богдан Моторс" може зупинити виробництво через нестачу комплектуючих з Європи, повідомляється в прес-релізі компанії в понеділок.

"Карантинно-епідеміологічні заходи, яких вживають європейські країни, вносять певні корективи. Продукція "Богдан" виготовляється виключно з українських і європейських комплектуючих. Враховуючи це, і у випадку певних рішень українського уряду (про закриття підприємств - ІФ), ми змушені будемо зупинити виробництво", - наводить прес-служба слова директора заводу Дмитра Писаного.

Як пояснив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар корпорації "Богдан" Сергій Красуля, проблеми з комплектуючими можуть виникнути через часткове зупинення їх виробництва, зокрема в Німеччині та Польщі, у рамках карантинних заходів.

Водночас, зазначено в прес-релізі, виробнича програма заводу в Луцьку передбачає виготовлення тролейбусів і автобусів для Києва та Харкова згідно з раніше укладеними контрактами. Крім того, на завершальному етапі - виготовлення нового, повністю електричного автобуса "Богдан Е70110".

На сьогодні завод працює в штатному режимі (з урахуванням наявного запасу комплектуючих - ІФ), вживаючи додаткових заходів безпеки для працівників.

Раніше компанія "Богдан Моторс" звернулася до мерів міст і уряду України із закликом надати гарантії закупівлі транспорту лише в українських виробників для недопущення колапсу в економіці держави після зняття карантину.

Як повідомлялося, Луцький завод "Богдан-Моторс" у 2019 році реалізував 121 од. автобусів і тролейбусів, що на 3 од. більше, ніж у 2018 році

АТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс" об'єднує виробничі активи корпорації "Богдан" (автобусно-тролейбусний завод у Луцьку виробничою потужністю 6 тис. од. техніки на рік і завод легкових авто в Черкасах).

У 2019 році, за попередніми даними, компанія отримала 272,79 млн грн чистого прибутку, що в 10,6 раза більше, ніж роком раніше.

До бюджетів і соціальних фондів усіх рівнів минулого року компанія спрямувала 384, млн грн податків і зборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА