15:12 23.03.2020

"Укрпошта" наполягає на праві пенсіонерів оперативно перейти до отримання пенсії через пошту, планує зробити послугу адресної доставки з карти безкоштовною

2 хв читати
"Укрпошта" наполягає на праві пенсіонерів оперативно перейти до отримання пенсії через пошту, планує зробити послугу адресної доставки з карти безкоштовною

АТ "Укрпошта", відзначаючи наявність проблем у пенсіонерів у селах із отриманням пенсій через банківські відділення через припинення міжміського пасажирського сполучення у зв'язку з карантинними заходами, вважає за необхідне дозволити оперативний перехід пенсіонерів на обслуговування в "Укрпошту".

Як повідомляє генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський, у зв'язку з карантинними заходами велика кількість пенсіонерів "застрягли у своїх будинках у селі та не можуть доїхати до райцентру, щоб зняти гроші на життя".

Він нагадав, що банківські відділення є всього у 6% населених пунктів країни.

"У нас є рішення - і воно буде вже найближчим часом винесено на розгляд Кабінету Міністрів: швидко переводити пенсіонерів у селах на отримання пенсій в "Укрпошті". Приймати їхні заяви і не тероризувати людей", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Смілянський також повідомив, що проситиме Кабмін зобов'язати Пенсійний фонд дотримуватися вже чинних законів і надати пенсіонерам можливість вибору місця отримання пенсійних виплат.

За словами гендиректора "Укрпошти", заяви від пенсіонерів у ситуації, що склалася, як виняток, можна дозволити приймати в телефонному або письмовому форматі, передавши їх через листоношу.

Смілянський також зазначив, що в планах компанії - зробити послугу доставки коштів із банківської картки "З картки додому" листоношами "Укрпошти" безкоштовною.

Як наголошується на сайті поштового оператора, при виборі опції "З картки додому", листоноша принесе переказ за зазначеною адресою і передасть безпосередньо в руки одержувача протягом двох робочих днів. Для отримання переказу отримувачу необхідно лише пред'явити листоноші паспорт. Опція працює для будь-яких населених пунктів України. Наразі вартість переказу при виборі опції "З картки додому" становить 1% від суми переказу +19 грн і оплачується відправником.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів ухвалив рішення про обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції: у Києві, Дніпрі та Харкові з 17 березня роботу припинив метрополітен, із полудня 18 березня в Україні припинено залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, введено обмеження роботи громадського транспорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА