16:49 23.03.2020

"ArcelorMittal Кривий Ріг" через коронавірус зупиняє низку підрозділів і скорочує виробництво

3 хв читати
"ArcelorMittal Кривий Ріг" через коронавірус зупиняє низку підрозділів і скорочує виробництво

Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР, Дніпропетровська обл.) в умовах загострення епідеміологічної ситуації вимушено знижує кількість персоналу на виробничих ділянках і скорочує рівень виробництва.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, наразі основне завдання - протидія поширенню вірусу і зниження ризику інфікування, тому підприємство максимально знижує кількість персоналу на виробничих майданчиках.

"В даний момент практично повністю зупинено роботу блюмінга-1, дрібносортного стану №3 першого сортопрокатного цеху, центральної електротехнічної лабораторії та електроремонтного цеху. Частина робітників перебуває у відпустках, частина працює віддалено. При цьому компанія забезпечує соціальний захист для усіх своїх працівників - стабільно виплачує заробітну плату та зберігає соцпакет", - констатується в прес-релізі.

При цьому наголошується, що АМКР продовжує вживати заходів безпеки для захисту своїх співробітників і забезпечення безперебійного виробництва. Так, на підприємство надійшла перша партія інфрачервоних термометрів для здійснення температурного контролю на заводських прохідних. Наступного постачання термометрів очікують до кінця березня.

Підприємство має в необхідному обсязі дезінфікувальні засоби для обробки рук і найближчим часом додатково отримає 250 тисяч респіраторів. Водночас організовано пошиття марлевих і тканинних масок для можливості забезпечення всіх працівників індивідуальними засобами захисту. Також очікується постачання спеціальних захисних костюмів для роботи в умовах ризику зараження, додаткових засобів для обробки територій підприємства, транспортних засобів, зупинок тощо.

Крім того, у компанії купують пульсоксиметри для визначення рівня кисню в крові. Запроваджено посилений режим прибирання та дезінфекції приміщень, розроблено й донесено до керівників процедуру в разі виявлення людини, інфікованої COVID-19, скасовано масові збори, наради, навчання, закриті столові.

З огляду на запроваджені обмеження на перевезення громадським транспортом, розглядаються альтернативні варіанти організації роботи підприємства: зміщення часу початку і завершення виробничих змін у різних структурних підрозділах, а також організація додаткових перевезень. Водії підприємства, що мають категорію D, у терміновому порядку проходять стажування як водії автобусів. У такому разі у АМКР буде можливість екстрено вивести на лінію 48 великих автобусів і додаткові мікроавтобуси. Також тривають переговори з приватними перевізниками про додаткові спецперевезення в місті, проте ця організація потребує часу і координації зусиль.

Керівництво АМКР виконує всі урядові інструкції в умовах всеукраїнського карантину і перебуває в тісному контакті з місцевою владою в рамках ухвалення ключових рішень. Компанія допомагає Кривому Рогу боротися з поширенням COVID-19. З 23 березня санаторій-профілакторій "Джерело" призупинив свою роботу як оздоровчий центр, на період карантину тут планується створення обсерваційної бази для криворіжців, котрі раніше повернулися з-за кордону, а також жителів без симптомів захворювання і виявленого коронавірусу, але які раніше контактували з тими, у кого COVID-19 підтвердили. У найближчих планах компанії - придбання трьох апаратів штучної вентиляції легенів для міських медичних закладів й оснащення шести власних автомобілів швидкої допомоги всім необхідним для безпечного транспортування людей із підозрою на інфікування коронавірусом.

Головним пріоритетом АМКР залишається життя і здоров'я співробітників, а також спокій і благополуччя в місті. Компанія стежить за ситуацією й ухвалює всі необхідні рішення щодо гарантування безпеки своїх співробітників і членів їхніх сімей, резюмується в заяві.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА