13:04 24.03.2020

Мінфін України знову відмовився від розміщення гривневих ОВДП

1 хв читати
Мінфін України знову відмовився від розміщення гривневих ОВДП

Міністерство фінансів України у вівторок відмовилося від проведення цього дня п'яти випусків гривневих облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) з погашенням через три, шість і дев'ять місяців, а також через 16 і 22 місяці, які воно анонсувало напередодні.

Як зазначено в оновленому оголошенні на сайті відомства, Мінфін виставить на аукціони цього вівторка лише тримісячні доларові ОВДП і 14-міс. ОВДП у євро.

Тижнем раніше відомство також оголошувало аукціони з продажу гривневих паперів, проте потім відмовилося від них, задовольнившись лише розміщенням доларових дев'ятимісячних облігацій на $71,6 млн під 3,5% річних.

Востаннє облігації в гривні та євро пропонували на аукціонах 3 березня. Тоді Мінфін розмістив шестимісячні гривневі ОВДП на 1,03 млрд грн під середньозважену ставку 9,9% (відсікання - 10%) і ОВДП у євро на EUR201,3 млн під 2,22% (відсікання - 2,25%).

Раніше учасники ринку пропонували Мінфіну в умовах наростаючої кризи обмежитися пропозицією лише коротких паперів і підвищити їхню ставку вище ніж 10%, на яких раніше Мінфін утримував її на аукціонах, оскільки на вторинному ринку ставки за ними піднилися до 15-18% річних і навіть вище.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА