19:12 27.03.2020

Вірус COVID-19 вніс суттєві корективи у розвиток ВДЕ в Україні

2 хв читати
Вірус COVID-19 вніс суттєві корективи у розвиток ВДЕ в Україні

Вірус COVID-19 і карантин, оголошений у зв'язку з його поширенням, вже вплинули і продовжують впливати на сегмент ВДЕ, вважає комерційний директор "ЕДС-інжиніринг" Володимир Супрун.

"Терміни здачі об’єктів, які вже зводяться, зсуваються через затримки з постачанням комплектувальних. Приносять оптимізм новини з Китаю, який починає відновлення активності після карантину, але на компенсацію колишніх темпів знадобляться місяці", - зазначив він у статті для "Енергореформи".

Крім того, за словами Супруна, коронавірус безперечно вніс корективи в терміни запуску "зелених" аукціонів, які мали стартувати у квітні.

Водночас коронавірус, на думку менеджера, посилив вже наявні в галузі проблеми, пов'язані зі зміною уряду, нафтовими війнами та законодавчою невизначеністю на ринку ВДЕ.

"Великі інвестиції поставлено на паузу. Тут вина не лише COVID-19, а й нестачі визначеності в законодавчому регулюванні. Наприклад, досі не ухвалений механізм компенсації виробникам ВДЕ диспетчерських обмежень", - наголосив Супрун.

Зважаючи на всі ці фактори, він не виключає оптимізації чисельності персоналу в дрібному та середньому бізнесі, особливо у компаніях із невеликим запасом міцності.

Втім, на його думку, для бізнесу це непоганий момент провести аудит ефективності власних процесів.

У цій ситуації Супрун вважає за необхідне знайти баланс між інтересами споживачів електроенергії, інвесторів у ВДЕ і глобальними викликами галузі з точки зору модернізації ОЕС і виконання Директиви ЄС.

"Шляхом діалогу, медіації повертати довіру великих зарубіжних гравців до інвестування в Україну. Нам знову, вкотре, необхідно доводити інвесторам свою надійність", - резюмував експерт.

За даними "Енергореформи", "ЕДС-інжиніринг" - компанія, яка реалізує проекти у сфері енергозабезпечення та енергетики, зокрема на ринку сонячної енергетики.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА